​Matforum om utmaningar inom matkedjan 10 november!

SLC - Matforum 2015 Helsingfors
en beskrivning

29.10.2015

Den 10 november klo 10-15 ordnar Finlands Svenska Andelsförbund seminariet Från jord till bord – utmaningar inom matkedjan, som riktar sig till deltagare från producent-, förädlings- och konsumentandelslag samt flera andra organisationer. Genom presentationer och diskussioner på seminariet är målsättningen att öka växelverkan mellan deltagarorganisationerna för att söka nycklar till att svänga den finländska matkedjans nedåtgående spiral och svänga hot till möjligheter.

Seminariet öppnas av Lars Björklöf, ordförande för Finlands Svenska Andelsförbund FSA. SLC:s verksamhetsledare Johan Åberg och Hannu Krook, VD för Varuboden-Osla diskuterar under rubriken Ska maten vara prisvärd eller värd sitt pris. Ordförande Örjan Brinkman från Sveriges Konsument talar om hur kommunikationen inom matkedjan kan förbättras medan Iiro Wester från Valio lyfter fram frågan hur klarar vi oss i den internationella konkurrensen. Perttu Pyykkönen från Pellervo Ekonomiska Forskning PTT talar under rubriken Vartåt riktar sig den europeiska livsmedelsindustrin – matmarknadens stora bild och drivkrafter medan riksdagsledamot och SLC:s vice ordförande Mats Nylund talar om finländsk matproduktion på den öppna marknaden. Som moderator för seminariet och diskussionerna fungerar agronom Mikael Jern. Tillfället avslutas med buffé kl. 15.00.

Mera information: http://pellervo.fi/tapahtumat/tapahtuma/matforum-f... eller i bilagan

Seminariet hålls på hotell Presidentti, Södra Järnvägsgatan 4 i Helsingfors. Deltagaravgiften är 90 € och om man även deltar i buffén är deltagaravgiften 150 €. Anmälan till seminariet senast den 31.10.2015 på www.johtamiskoulu.fi / Ilmoittaudu.

Mer från SLC