Delikatessernas Finland & Syystober 3-5.8

SLC - Delikatessernas Finland2017 Marknadsforingsbrev Svenska

Det traditionella och mycket populära närmatsevenemanget Delikatessernas Finland är en del av det officiella Finland 100 -programmet. Delikatessernas Finland & Syystober ordnas på Järnvägstorget i Helsingfors från torsdag till lördag 3–5.8.2017. Delikatessernas Finland är ett evenemang för finländska produkter och råvaror. 

Små och medelstora företag i livsmedelsbranschen erbjuds möjlighet att sälja produkter och matportioner. Vi välkomnar också företag och organisationer som arbetar med högklassiga finländska råvaror som utställare. Till evenemanget kan man komma för att sälja, bjuda på smakprover av och presentera närproducerade fi nländska delikatesser, intressanta nyheter, trendiga ekoprodukter eller traditionella fi nländska delikatesser. På ölevenemanget Syystober är mattemat högklassig finländsk streetfood och inhemska bryggeriprodukter. Programutbudet på estraden är som vanligt rikligt.

Varumärkesanvisningar för att säkerställa kvalitet och saklighet
För evenemanget har finns det varumärkesanvisningar för att säkerställa att Delikatessernas Finland är högklassigt och sakligt. Anvisningarna bör följas vid försäljning och servering av livsmedel så att all mat och dryck som serveras ska vara framställd av finländska råvaror om sådana producera i Finland.

För mera information på svenska 
- SLC:s informatör Mia Wikström, 050 355 3213 eller mia.wikstrom@slc.fi

Mera information på webben finns här:
- Information till utställare (pdf) 
- Delikatessernas Finlands webbsida: https://www.mtk.fi/herkkujen_suomi/etusivu/fi_FI/etusivu/
- Delikatessernas Finlands Facebook-sida: https://www.facebook.com/HerkkujenSuomi/