25.8 Öppna ekogårdar på Naturens dag

SLC - Banneri2018 Sv

Finska naturens dag firas i år lördagen den 25 augusti. Då får ekogårdar igen möjlighet att hålla öppet hus. Nu söker arrangörerna gårdar runt om i landet som vill delta i evenemanget. Målet är att 50 ekogårdar ska slå upp sina dörrar för allmänheten i augusti i år.

I fjol lockade Naturens dag 35 ekogårdar i 14 landskap att hålla öppen gård. Besökare har särskilt visat sig vara intresserade av att bekanta sig med husdjur, köpa av gårdens och närliggande gårdars produkter samt att kunna köpa sig något att dricka och äta. Även möjligheten att delta i någon aktivitet eller tävling lockar besökare.

Arrangemangen för och marknadsföringen av dagen sköts i sista hand av den medverkande gården själv, men det är möjligt att få stöd, råd och material från den centrala koordineringen, som även på nationell nivå bistår i marknadsföringen av öppna gårdar på Naturens dag. Jord- och skogsbruksministeriet stöder upp till 50 gårdar som medverkar i dagen med en ersättning för arrangemangen på 200 euro (moms tillkommer om gården är moms-pliktig). Evenemanget Öppet hus på ekogårdar koordineras av jord- och skogsbruksministeriet, Luomuliitto, Pro Luomu, MTK och SLC i samarbete med projektet EkoNu!

Vill du hålla öppen ekogård på Naturens dag 25.8?
Blev du intresserad? Ta då så fort som möjligt kontakt med Leena Seppä på jord- och skogsbruksministeriet, tfn 0295 16 2373 eller leena.seppa@mmm.fi. 

Information från fjolårets Öppet hus på ekogårdar finns på luomu.fi/luonnon-paiva-luomutiloilla-2017

Tilläggsinformation på EkoNu.fi