Aktuellt i Nyland

SLC Nylands sommarutfärd

SLC Nylands sommarutfärd 30-31.7. Det är snart igen dags för den av SLC Nylands kvinnoutskott ordnade årliga sommarutfärden. I år besöker vi Åbolands skärgård. Tilläggsinformation gunilla.gronholm@slc.fi.

Ungomsutskottet håller möte 6.8

SLC Nylands ungdomsutskott håller möte 6.8 kl. 19 på SLCs kansi, adress Fredriksgatan 61 A 34. Under mötet behandlas bl.a.kommande program för ungdomarna. Tilläggs info av  ordf. Joel Rappe, tel. 050 5941355 eller ungdomsombud Emmi Nurmi,tel. 050 4304949 eller emmi.nurm@slc.fi

Boosti: Gårdsbesök och bastukväll på Yaras försöksgård i Vichtis 10.8

Yara bjuder in unga bönder på fältbesök och bastukväll på försöksgården i Kotkaniemi, adress Kotkaniementie 100, 03250 Ojakkala, fredag 10.8 kl. 15. Besöket inleds med presentation av Yara och rundtur på gården och försöksfälten. Därefter bjuder Yara på lätt middag och bastu. På Kotkaniemi finns två bastun som finns till förfogande under kvällen. Södra förbundens ungdomsutskott håller möte på Kotkaniemi före det gemensamma programmet börjar. Anmälningar senast 6.8 till Emmi Nurmi på emmi.nurmi@slc.fi eller tel. 050 4304949

SLC Nylands medlemsresa till Grüne Woche 17-20.1.2018

SLC Nyland ordnar medlemsresa till Grüne Woche i Berlin 17-20.1.2019. Grüne Woche (Gröna veckan) är världens största matmässa som ordnas 18-27.1.2019 för 84:de gången. Grüne Woche ger en ypperlig möjlighet att bekanta sig med livsmedels- och naturresurssektorn världen över. Finland har ingått ett samarbetsavtal med arrangörerna och är såvida mässans officiella partnerland år 2019. Finländska produktionen och den arktiska maten står i fokus under mässan och kommer att få stor synlighet i Tyskland och runt om i världen. Huvudansvaret för partnerskapet ligger hos MTK, men även SLC medverkar i projektet. 

Under resan kommer vi att besöka förutom Grüne Woche även olika sevärdheter och turistattraktioner samt bekanta oss med tyska landsbygden. Med oss har vi en tysk svenskspråkig guide, som guidar oss på rundturer och under olika besök. Även fritid i Berlin har reserverats för att drivas enligt var och ens eget intresse. Antalet platser är begränsat och fylls i anmälningsordning. Det preliminära reseprogrammet hittar Ni nedan.

Torsdag 17.1

Flyg med Finnair från Helsingfors till Berlin: avgång kl.11:30, framme i Berlin kl. 12:25 lokal tid. Guidad rundtur i Berlin med egen buss. Under rundturen kommer vi besöka de mest betydande sevärdheterna och byggnaderna i Berlin. Vi får se både nya och krigstida monument och byggnader, bland annat från tiden då Berlin varit delat. Tid för fotografering och övriga pauser reserveras. Efter rundturen åker vi till Wyndham Berlin Excelsoir**** hotellet, som är beläget i västra centrum av Berlin, i Charlottenburg stadsdelen. Gemensam buffémiddag på kvällen.

 Fredag 18.1

Efter frukosten åker vi med buss till matmässan Grüne Woche för att ta del av öppningsdagen. Fri vistelse på mässområdet under dagen. Tillbaka till hotellet på egen hand enligt egen tidtabell. Gemensam middag på kvällen.

 Lördag 19.1

Frukost på hotellet. Utflykt till tyska landsbygden. Gårdsbesök och eventuell träff med lokala producentförbundets representanter. Gemensam lunch. På eftermiddagen återvänder vi till Berlin. Fritid resten av dagen.

 Söndag 20.1

Frukost på hotellet, utcheckning kl. 11:00. Bagaget på bussen och rundtur på Charlottenburgs slott. Rundturen räcker ungefär 40 minuter. Söndagslunch på restaurangen på Charlottenburg. Efter lunchen åker vi med buss till flygfältet. Finnairs flyg till Helsingfors kl. 17:50. Framme i Helsingfors-Vanda kl. 20:45

  Priset för resan är 680 €/person och i vilket ingår:

 • Flyg med Finnair, Helsingfors-Berlin-Helsingfors i turistklass
 • Passageraravgifter och flygplatsskatter
 • Bagage på flyget (8 kg handbagage och 1 x 23kg incheckat bagage)
 • Busstransporter enligt programmet
 • Logi i delade två personers rum, frukost
 • Svenskspråkig guide 17.1, 19.1 och 20.1 enligt program
 • Måltider: 2 x middag 17.1 och 18.1. Vatten ingår till middagen. 

                2 x lunch 19.1 och 20.1. Vatten ingår till lunchen.

 • Mässbiljett till Grüne Woche 18.1
 • Inträde till Charlottenburgs slott

Bindande anmälan senast 31.10 till nsp@slc.fi, tel. 09-601588. Info om resan och preliminärt reseprogram finns på SLC Nylands webbplats slc.fi under Aktuellt i Nyland. Ni kan även kontakta kansliet i frågor gällande resan.