JSM: Finlands färdigställda CAP-plan har lämnats till Europeiska kommissionen Finlands färdigställda CAP-plan lämnades till Europeiska kommissionen den 20 juli 2022. CAP-planen och svaren på kommissionens kommentarer om CAP-p... Nyheter 22.07.2022
SLC-kongressen i bilder och video Kongressen på Åland 29-30 juni 2022 bjöd på goda diskussioner, vackra omgivningar, gott väder, god mat, korta nätter och rock n' roll! Dessutom seg... Nyheter 05.07.2022
JSM: Regeringsproposition om temporärt incitamentsystem för skogsbruket på remiss Ett förslag till en ny lag om ett temporärt incitamentsystem för skogsbruket sändes på remiss den 4 juli 2022. Lagen ska ersätta den gällande tempo... Nyheter 05.07.2022
Livsmedelsverket: Jordbrukets försörjningsberedskap tryggas genom tilläggsstöd Rysslands anfall mot Ukraina har orsakat betydande problem för jordbruks- och livsmedelsmarknaden. För att trygga försörjningsberedskapen betalas t... Nyheter 04.07.2022
JSM: Jord- och skogsbruksministeriets anvisning om säsongsarbete upphävs Anvisningen ”Säker inresa för säsongsarbetskraft inom primärproduktion – anvisning för arbetsgivare”, som jord- och skogsbruksministeriet gav den 1... Nyheter 01.07.2022
Tartar av åländskt lamm, picklad rödlök, gemsallad Under SLC:s kongress 2022 var den åländska maten i fokus. Årets Kock 2021 Kim Päivästö bjöd kongressens festsupédeltagare på unika smakupplevelser ... Nyheter 29.06.2022
Sockersaltad sik på rostat åländskt svartbröd I samband med festsupén under SLC:s kongress 2022 bjöd Årets Kock 2021 Kim Päivästö på unika smakupplevelser genom de snittar som specialkomponerat... Nyheter 29.06.2022
Åländsk sommarost, rabarberkompott och rågkex Till SLC:s kongress 2022 på Åland komponerade Årets Kock 2021 Kim Päivästö ihop olika tilltugg till fördrinken - av åländska råvaror och smaker. Hä... Nyheter 29.06.2022
Havtorns GT med smak av Åland SLC:s kongress 2022 satte bokstavligen Åland på tallriken och i glasen. Årets Kock 2021 Kim Päivästö och Årets Servitör 2021 Henna Kolehmainen bjöd... Nyheter 29.06.2022