Den totala hållbarheten avgör I stället för att föra en seriös debatt om en viktig framtidsfråga – de finska skogarnas tillväxt och skötsel, och dess påverkan på kolsänkan – väl... Debatt & blogg 18.01.2023
Skogen ska växa mer och inte mindre De finländska skogarna har i tiotals år bundit så mycket koldioxid så det har räckt till att täcka runt en tredjedel av Finlands alla klimatutsläpp... Debatt & blogg 04.01.2023
Kommer AgriHubi längre än halvvägs i sitt uppdrag – skulle vi ha något att lä... I sin rapport från 2019 konstaterade utredningsman Reijo Karhinen redan behovet av att inrätta ett kompetens- och servicecenter för jordbruket i Fi... Debatt & blogg 18.03.2022
Jääkö AgriHubi puolitiehen tehtävässään – olisiko meillä opittavaa Tanskasta? Selvitysmies Reijo Karhinen totesi jo raportissaan 2019 tarpeen perustaa Suomeenkin maatalouden osaamis- ja palvelukeskus, johon keskitettäisiin ma... Debatt & blogg 18.03.2022
Böndernas Brysselkontor behövs! Mina första kontakter med Brysselkontoret fick jag som ung förtroendevald i producentorganisationen under kontorets första år. En stor majoritet av... Debatt & blogg 14.01.2022
Hur känns det att vara lobbyist? Den här frågan fick jag svara på ett par gånger under den tid som jag jobbade som husdjursombudsman på MTK:s, SLC:s och Pellervos gemensamma Brysse... Debatt & blogg 01.11.2021
Säsongsmat när den är som bäst Så här i försommartid går det mesta av bondens arbete åt att så ett frö för den mat som vi ska äta senare i sommar, i höst och nästa vinter och vår... Debatt & blogg 21.06.2021
Det finns bara goda orsaker att välja mat från Finland Det finns bara goda orsaker att välja mat från Finland. Den finländska maten är god, ren och av mycket hög kvalitet. Dessutom finns det många andra... Debatt & blogg 09.06.2021
Med kärlek till vår finländska mat Maten och kärleken till maten förenar oss finländare. Bondens kärlek till den finländska maten börjar genom kärleken till jorden, och genom att för... Debatt & blogg 09.06.2021