Vad plockar du i din inhemska matkorg? Åtta av tio munnar kan mättas med inhemsk mat. Med en självförsörjningsgrad på drygt 80 procent har Finland det bra ställt jämfört med många andra ... SLC Blogg 24.04.2020
Inhemsk mat viktigare än någonsin Coronaviruset (covid-19) har klassats som en pandemi av världshälsoorganisationen WHO. I Finland försöker vi på alla sätt begränsa smittspridningen... SLC Blogg 13.03.2020
Mr Svinplanerare finslipar fri grisning Finländsk köttproduktion håller världsklass, både när det gäller köttets kvalitet, djurens välmående och klimatavtryck. Producenterna finslipar sin... SLC Blogg 19.02.2020
Knorren är ett gott tecken I Finland får grisen behålla sin knorr. Det är ett tydligt tecken på att grisen mår bra, men det finns alltid något mer vi kan göra för att öka gri... SLC Blogg 17.02.2020
Matglädje vid julbordet När jag tänker tillbaka på min barndoms jular minns jag särskilt doften av pappas inlagda sillar, mammas kålrotslåda och rosollen med den rosa visp... SLC Blogg 15.12.2019
Förhållandena avgör skogsskötselmetoden Den nuvarande skogslagen är i kraft sedan början av år 2014. Orsaken till att den då ändrades var att miljöorganisationerna, skogsägarorganisatione... SLC Blogg 13.12.2019
Skogsägaren är METSO-programmets hörnsten METSO-programmet har varit en succé. Målet är att på frivillig väg få skogsägare att skydda ekologiskt värdefulla områden i sina skogar. Tack vare ... SLC Blogg 10.12.2019
Klimatsmarta köttätare - finns dom? Rött kött väcker känslor. Oron över klimatförändringen får oss att fundera på hur vi lever, och vad vi äter. Många pekar ut köttet som det stora pr... SLC Blogg 12.11.2019
Skogscertifieringen bör vara internationellt jämförbar Skogscertifieringen tog sina första steg för ungefär ett kvartssekel sedan och är i dag en etablerad del av skogsbruket. Certifieringen behövs för ... SLC Blogg 08.11.2019