Faktagaffeln 2015 har utkommit

SLC - Faktagaffeln-2015-pärm

31.8.2015

Faktagaffeln 2015 som innehåller mångsidig statistik om hela den inhemska livsmedelskedjan från jord till bord har utkommit. Publikationen samlar den mest centrala statistiken om matens produktion och konsumtion. Den innehåller även statistiska uppgifter om livsmedelskedjans metoder och mervärdesfaktorer som stöder den finländska livsmedelskedjans konkurrenskraft, som bygger på ansvarstagande.

Faktagaffelns nyaste uppgifter är i huvudsak från 2014. Dessutom innehåller den uppgifter från tidigare år samt internationella jämförelsetal. I år har nya statistikuppgifter tagits med, särskilt i anslutning till lokala omständigheter och ekonomi.

Faktagaffeln 2015, som utkommer på svenska, finska och engelska, finns att tillgå som broschyr i lämpligt fickformat och kan även läsas elektroniskt på www.ruokatieto.fi/tietohaarukka. Den tryckta broschyren fås från SLC:s eller landskapsförbundens kanslier.

Publikationen har tagits fram av Föreningen Matinformation r.f. i samarbete Agronomförbundet rf, Livsmedelsindustriförbundet rf, Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, SLC samt ProAgria Centralernas Förbund.

Mer från SLC