PRESSINBJUDAN: Jordbrukare följer minister Tiilikainen till rådsmöte vid Helsingfors-Vanda flygfält på söndag

5.9.2015

Finländska jordbrukare ger jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen vägkost för att driva de finländska producenternas intressen vid det jordbruksrådsmöte som hålls måndagen den 7 september i Bryssel.

Vi inbjuder er redaktion att följa med producenternas och minister Tiilikainens möte på Helsingfors-Vanda flygfält i mötesrum Savo söndagen den 6 september kl. 18.15. Mötesutrymmet finns i kongresscentret i terminal 2 och är märkt med nummer 7 på kartan: www.sspfinland.fi/fi/helsinki-airport-congress/kokoustilat/pohjakartta/.

På mötet kräver producenterna att minister Tiilikainen gör sitt allt för att det på måndagens rådsmöte hittas lösningar för det finländska jordbrukets svåra ekonomiska situation. Finlands jordbruk hör till de största förlorarna på grund av Rysslands importstopp och det svåra marknadsläget. Utanför rådsmötet, framför Justus Lipsius-rådsbyggnaden i Bryssel, ordnas på måndag samtidigt en stordemonstration, i vilken tusentals europeiska jordbrukare med sina traktorer beräknas delta. Från Finland reser ett tjugotal producenter från SLC och MTK för att delta i demonstrationen.

Tilläggsinformation:
Holger Falck, SLC:s ordförande, tel. 050 555 3711
Johan Åberg, SLC:s verksamhetsledare, tel. 040 523 3864

Mer från SLC