Är du en ung bonde som brinner för bondandet? - Delta i tävlingen!

SLC - Mt100
Till äran av sitt 100- årsjubileum ordnar Tidningen Maaseudun Tulevaisuus i samarbete med MTK Maaseutunuoret en tävling för att hitta årets unga bonde

Anmälningsblankett (på finska)

Mer information (på finska)

Tidningen Maaseudun Tulevaisuus och MTK Maaseutunuoret ordnar tillsammans en tävling för unga lantbruksproducenter. För att kunna delta bör man vara högst 35 år gammal, positiv och ha framtidstro för branschen. 

Alla unga livsmedelsproducenter som känner sig vara en bra förebild för kommande lantbrukare och konsumenter är välkomna att delta! Målet med tävlingen är både att belöna unga livsmedlemsproducenter som gjort bra ifrån sig, men också önskar man öka kännedomen om producenternas arbete och vardag hos konsumenterna. 

Bland dem som anmält sig tills 8.4 via en webbenkät, kommer ett råd på tre personer att välja ut tio bästa till fortsättningen. Därefter fortsätter tävlingen genom att Maaseudun Tulevaisuus- läsarna får rösta på sina favoriter. Tidningen kommer att göra en presentationsartickel och video på alla de tio bästa deltagarna. De tre som fått mest röster kommer att bli inbjudna till Maaseudun Tulevaisuus- tidningens 100- årsjubileum på Finlandia- huset den 26.10 där också vinnaren utses. Vinnaren blir utvald av ett råd som består av Jaana Husu- Kallio, Juha Marttila, Aino Kurtti och Jouni Kemppainen. 

Huvudvinsten i tävlingen är 2000 € samt avbytarhjälp under en veckas tid. Dessutom kommer de två andra finalister att utdelas 800 €.

Mer från SLC