Holger Falck: Stödet längs vägen värmer

Helsingfors 11.03.2016, 10:31

Politik

SLC:s ordförande Holger Falck åkte först i raden av traktorer som körde in till Helsingfors från Söderkulla i Sibbo på fredagsförmiddagen.
- Vi var närmare hundra traktorer som var på väg från Söderkulla till demonstrationen och jag hade glädjen att köra den första av dem, säger han till FNB efter färden till Senatstorget.
- Jag måste säga att det stödet vi fick av dem som var samlade längs med vägarna och trafikanterna när de hejade på oss så värmde, säger han.
Enligt honom var ingen sur och missnöjd eller visade knytnävar, även om traktorerna störde trafiken en aning.
- Vi väntar att statsmakten när det gäller både det här landet, men också EU på något sätt börjar verka så att vi har möjlighet att fortsätta idka vår näring, säger han.
Polisen hade på förhand bedömt att traktormarschen kan orsaka rusningar åtminstone på vissa huvudleder, som Österleden och Mannerheimvägen. Marschdeltagarna samlades vid fem olika punkter utanför Helsingfors i morse och inledde resan in mot centrum strax efter klockan åtta. De möts vid Senatstorget där de demonstrerar klockan 11-14.
Ungefär 300 traktorer och 2 000 jordbrukare väntas delta i protesten. Enligt svenska lantbruksproducenterna SLC väntas ett hundratal jordbrukare varav omkring 80 med traktor delta i demonstrationen från SLC Nyland. Österbottens svenska producentförbund ÖSP uppger att närmare 60 jordbrukare från Österbotten deltar. (FNB)FNB

Mer från SLC