Planer kvarstår för ny chipsfabrik

Mariehamn 20.05.2016, 15:44

Inrikes

Åländska näringslivstoppar ska bygga en ny chipsfabrik på Åland och uppta konkurrensen med Orkla skriver tidningen Åland och stöder sig på en intervju med Trygve Eriksson.
- Inga beslut är tagna, det återstår massor av frågor, säger dock Kjell Clemes, en av de sex som som är med i planerna, till FNB i dag.
Redan i början av mars skrev tidningen Nya Åland om sex åländska näringslivstoppar som träffade ledningen för Orkla Confectionery och Snacks. Då ville inte Trygve Eriksson, vd för Eriksson Capital kommentera mer än att han och några andra träffat Orklas chefer. Även Göran Lindholm, styrelseordförande för Ömsen bekräftade i mars för Nya Åland att han var med på mötet.
Nu skriver tidningen Åland att Trygve Eriksson, Göran Lindholm, Kjell Clemes, Sven-Erik Holmberg och Roger Rundberg stöder satsningen på en ny fabrik.
Clemes säger dock till FNB att det i dagsläget inte finns något beslut. Han säger att platsen för en eventuell fabrik inte är bestämd och att hela projektet kan hamna i skrivbordslådan. (FNB)

http://www.alandstidningen.ax/nyheter/tunga-investerare-bygger-ny

FNB

Mer från SLC