PRESSINBJUDAN: Presskonferens om jordbrukarnas traktormarsch till Helsingfors och demonstration

Jordbrukarna ordnar traktormarsch och demonstration i Helsingfors fredagen den 11.3 på grund av lantgårdarnas trängda ekonomiska läge. Jordbrukare från olika delar av Finland anländer med traktorer till Senatstorget på fredagsförmiddagen. Under demonstrationen, som hålls kl. 11-14, kräver jordbrukarna att regeringen och andra beslutsfattare skrider till åtgärder för att omedelbart åtgärda situationen och trygga den finländska matproduktionen. En stor mängd jordbrukare deltar även i demonstrationen utan traktor. 

Vi inbjuder en representant från er redaktion till presskonferens om bakgrunden till demonstrationen torsdag 10.3 kl. 9-11 på MTK, Simonsgatan 6 i Helsingfors. Samtidigt informerar vi även om hur marschen med ett hundratal traktorer samt hur demonstrationen genomförs i praktiken.

I presskonferensen medverkar MTK:s ordförande Juha Marttila, SLC:s verksamhetsledare Johan Åberg samt MTK:s direktör för intressebevakning Perttu Pyykkönen. Johan Åberg står även till förfogande för intervjuer och frågor från svenskspråkig media. 

Vi ber om förhandsanmälan till presskonferensen senast onsdag 9.3 kl. 16.00: https://www.lyyti.in/Tiedotustilaisuus_mielenosoituksesta 

Tilläggsinformation: 
Direktör för intressebevakning Perttu Pyykkönen, MTK, 0400 754 928
Organisationsdirektör Matti Voutilainen, MTK, 0400 672 807
Kommunikationsdirektör Klaus Hartikainen, MTK, 040 169 2060
Verksamhetsledare Johan Åberg, SLC, 040 523 3864

Evenemangets webbsidor: 
slc.fi/traktormarsch-till-helsingfors
www.mtk.fi/ajankohtaista/uutiset/uutiset_2016/fi_FI/traktorimarssi/ 

Diskussionen på sociala medierna kan följas via evenemangets #traktorimarssi samt SLC:s #bondenbehövs 

Mer från SLC