Finlandssvenska bönder applåderar EU:s skogsbeslut

Helsingfors 13.09.2017, 14:06

Ekonomi

Förnuftet och rättvisan segrade! Det utropar Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC i ett pressmeddelande efter skogsbeskedet från EU.
- SLC och de finlandssvenska skogsägarna är nöjda över att förnuftet och rättvisan i dag segrade i EU-parlamentets omröstning om klimatförordningen där Nils Torvalds kompromissförslag fick gehör bland majoriteten av parlamentarikerna. Nu kan Finlands hållbara skogsbruk fortsätta att bidra till att nå klimatmålen genom att vårda den växande skogen så att den effektivt binder koldioxidutsläpp, skriver SLC.
Beslutet från dagens EU-omröstning skapar enligt organisationen också möjlighet till en starkare ekonomisk tillväxt för Finland.
- Vi ska komma ihåg att verksamhetsförutsättningarna för Finlands skogssektor är helt avgörande för landets ekonomi. När det går bra för skogssektorn går det också bra för hela Finland. Samtidigt kan nu också skogsägarna fortsätta med sitt klimatarbete och vårda våra skogar så att de binder ännu mera kol, säger SLC:s styrelseordförande Holger Falck. (FNB)

FNB

Mer från SLC