Inbjudan till pressfrukost 3.8 kl. 9 på Bryggeri: Delikatessernas Finland på Järnvägstorget 3-5.8 presenterar finländska närmatsdelikatesser och Finlands bästa öl

SLC - Herkkujen Suomi Fbbanner

Delikatessernas Finland samlar i år de mest intressanta närmatsdelikatesserna och Finlands bästa öl på Järnvägstorget i Helsingfors den 3-5 augusti. Medias representanter inbjuds till pressfrukost om årets närmatsevenemang, närmatstrender, småbryggeriboomen och evenemangstemat #Viätertillsammans torsdagen den 3 augusti kl. 9.00 på bryggerirestaurangen Bryggeri (Sofiegatan 2, 00170 Helsingfors).

Delikatessernas Finland, som ordnas för sjunde gången tillsammans med Syystober-ölfesten, bildar nu tillsammans en förnyad evenemangshelhet kring finländsk Street Food, Finlands bästa öl och en läcker matmarknad. Evenemangets huvudtema ”Vi äter tillsammans” (#Viätertillsammans) förenar vänner av god mat och dryck på Järnvägstorget intill småtimmarna.  

Delikatessernas Finland samlar närmats- och ekoproducenter och -företagare från olika delar av Finland. Delikatesser framtagna av små livsmedelsföretag kan avnjutas på stället eller köpas med hem. Evenemanget har förnyats så att besökare nu smidigt kan njuta av både mat och dryck tillsammans på hela evenemangsområdet tack vare ett utvidgat utskänkningsområde. Det är gratis inträde till Delikatessernas Finland, som även är en del av det officiella Finland 100-programmet samt MTK 100-jubileumsåret.

Ifjol besöktes Delikatessernas Finland av cirka 35 000 vänner av god mat och smakrik öl. Även i år väntas till den populära närmatsmarknaden ett stort antal besökare, varav en stor andel turister, eftersom evenemanget i år har tidigarelagts. 

Delikatessernas Finland ordnas av Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Lammin Sahti och Småbryggeriernas förbund. 

Öppettider: 
torsdag 3.8 kl. 16.00–20.00
fredag 4.8. kl. 10.00–20.00
lördag 5.8. kl. 10.00–19.00
Syystober-öl och Vi äter tillsammans på torget varje dag till och med kl. 01.00. 

Program för pressfrukosten torsdagen den 3 augusti kl. 9.00 på Bryggeri (Sofiegatan 2, Helsingfors)
– Suomalainen olut ja pienpanimobuumi: Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti
– Lähiruokatrendit tänään ja huomenna: Anni-Mari Syväniemi, MTK ry
– #Syödäänyhdessä - syödään ja juodaan yhdessä!: Seija Kurunmäki, ELO-säätiö

Anmälan till pressträffen via länken senast tisdagen den 1 augusti kl. 23.00: https://www.lyyti.in/HerkkujenSuomi_tiedotusaamiainen 

Tilläggsinformation: 
kommunikationsdirektör Klaus Hartikainen, MTK, tel. 040 1692 060
informatör Mia Wikström, SLC, tel. 050 355 3213 (allmän info på svenska)

Delta i årets Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/251801771951330/ 

www.herkkujensuomi.fi, https://www.facebook.com/HerkkujenSuomi/  

Twitter:@herkkujensuomi  

Instagram: @herkkujensuomi 

#HerkkujenSuomi2017 #DelikatessernasFinland #Syystober2017 #Viätertillsammans #Syödäänyhdessä

Mer från SLC