Evira: Farliga växtskadegörare tas upp på trädgårdsmässan i Lepaa

Livsmedelssäkerhetsverket Evira deltar i mässan Lepaa 2018, som hålls 16–18 augusti och är avsedd för fackfolk i trädgårdsbranschen. Välkomna till Eviras avdelning för att diskutera bland annat införsel av växter, päronpest och nya skyldigheter för aktörerna.   

På Eviras avdelning ges information om farliga växtsjukdomar och skadegörare samt om situationen inom växthälsa i Finland för närvarande. Dessutom berättas om risker för växtskadegörare som kan följa med växter som resenärer tar med sig från sina resor. Det ges också information om förordningen om växthälsa som förnyas i december 2019 och de ändringar som den medför för aktörerna.

Experter finns där och svarar på frågor om växthälsa och plantmaterial. Eviras avdelning finns i C-hallen på avdelning C3.

Trädgårdsmässan i Lepaa är avsedd för fackfolk och ordnas i Hattula vid yrkeshögskolan Hämeen ammattikorkeakoulu i Lepaa. Mässan samlar alla sektorer inom trädgårds- och grönbranschen.

Läs mer:
Mässans webbplats: http://www.lepaa.fi/

Information om införsel:
https://www.evira.fi/sv/vaxter/inforsel-och-utforsel/vaxter/import-fran-lander-utanfor-eu/

Information om päronpest:
https://www.evira.fi/sv/vaxter/odling-och-produktion/vaxtsjukdomar-och-skadedjur/farliga-vaxtsjukdomar-och-skadedjur/paronpest/

Information om lagstiftningen som förnyas i december 2019 (på finska):
https://www.evira.fi/kasvit/viljely-ja-tuotanto/kasvitaudit-ja-tuholaiset/lainsaadanto/lainsaadannon-uudistus/

Mer information:
sektionschef Tuula Mäki-Valkama, tfn 040 839 8514 (tuula.maki-valkama@evira.fi)
sektionschef Sanna Välimäki, tfn 040 548 0372 (sanna.valimaki@evira.fi)

Mer från SLC