PRESSINBJUDAN: Finland i rampljuset på världens största matmässa i januari 2019

Helsingfors 13.11.2018

Finland i rampljuset på världens största matmässa i januari 2019 - 
Mat och matturism marknadsförs på rekordstor mässavdelning i Tyskland 

Finland är partnerland på världens största matmässa som går av stapeln om två månader i Tyskland. Avsikten med partnerlandssamarbetet är att skapa synlighet för den finländska maten samt att knyta kontakter i Tyskland och locka fler turister till den finländska naturen och landsbygden. 

Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, som undertecknat partnerlandsavtalet med mässan, ansvarar för projektets arrangemang i samarbete med jord- och skogsbruksministeriet, den finlandssvenska producentorganisationen SLC samt Business Finland.

I Grüne Woche-mässan i Berlin den 18–27.1.2019 medverkar över 80 finländska företag. Välkommen på presskonferens fredagen den 16 november kl. 11.00–12.30 på Restaurang Lasipalatsi, kabinett Helsinki, för att höra mera om satsningen.  

Under presskonferensen hålls anföranden av MTK:s ordförande Juha Marttila; jord- och skogsbruksminister Jari Leppä; SLC:s ordförande Mats Nylund; projektledare för Finlands avdelning, MTK:s kommunikationsdirektör Klaus Hartikainen; Helsingin Mylly Oy:s exportchef Azaliya Sungatullina; Birkkala gårds VD, jordbrukare Simo Larmo samt Kaslink Foods Oy:s marknadsförings- och exportdirektör Juha-Petteri Kukkonen.

På plats är även sakkunniga som medverkar i förverkligandet av satsningen: direktör Esa Wrang, matexportprogrammet Food From Finland; Terhi Hook, ansvarig för tyska marknadsområdet på Visit Finland; Tapio Laine, VD för Finska kocklandslaget; samt grafisk designer Riikka Koistinen, ansvarig för mässkonceptet vid reklambyrån Hasan & Partners.

Som avslutning på presskonferensen serveras lunch. Vi ber om förhandsanmälan till presskonferensen senast den 15.11.2018 kl. 10: https://www.lyyti.in/igw2019.

Tilläggsinformation:
Kommunikationsassisten Henrietta Dahlman, MTK, 040 920 9877
Kommunikationschef Mia Wikström, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, 050 355 3213
kommunikationsexpert Anna Salminen, jord- och skogsbruksministeriet, 029 516 2002

Mer från SLC