Skolmatsseminarium samlade 150 deltagare

SLC:s, Marthaförbundets och ELO-stiftelsens toppseminarium om skolmåltiden den 10 december samlade 150 deltagare för att fira att skolmåltiden, en av Finlands viktigaste innovationer, fyller 70 år 2018. Toppseminariet, som ordnades i samarbete med jord- och skogsbruksministeriet på Hanaholmens Kulturcentrum i Esbo, var även ett forum för att ge deltagarna inspiration, nätverksmöjligheter och ge nya perspektiv och verktyg i arbetet för att främja skolmåltiden. 

Målgruppen för seminariet var beslutsfattare och tjänstemän inom kommuner och undervisning, experter, forskare, nordiska och finländska aktörer inom skolbespisningen och måltidskedjan, lärare som deltar i matfostran, påverkningsforum för barn och unga samt övriga intresserade av skolmåltiden. Seminariet hade även en nordisk dimension och samlade deltagare från Sverige, Norge och Danmark.

Det tvåspråkiga seminariet simultantolkades och livestreamades i samarbete med Yrkesakademin in Österbotten/Boden-projektet. Se seminariet i efterhand på YouTube :

Mera information:   

Seminarieinbjudan, svenska 
Seminaarikutsu, suomeksihttps://www.facebook.com/events/1072163316264428/ 
- SLC:s kommunikationschef Mia Wikström, 050 355 3213 eller mia.wikstrom(at)slc.fi

Mer från SLC