Urakka- Forum - ny marknadsplats för maskinentreprenörstjänster

Urakka- Forum är en ny internet baserad marknadsplats för företagare som säljer maskin-entreprenörstjänster och kunder som köper dessa tjänster. Via Urakka – Forum kan maskin- entreprenörerna nu informera och marknadsföra sina tjänster till kunderna samt bilda nätverk med andra entreprenörer. Köparna av maskinentreprenörstjänster kan i sin tur söka lämpliga entreprenörer för sina arbeten och om man så vill, skicka offertförfrågningar via Urakka- Forum till entreprenörerna. Via Forum hittar man tjänsterna som maskinföretagarna erbjuder bland annat inom-, jord- och skogsbranschen samt vägunderhållsbranschen.

Mera synlighet på marknaden för entreprenören

Forum marknadsplatsen som nu utvecklats effektiverar utbudet och försäljningen av entreprenörstjänsterna och hjälper företagarna att få nya kunder. Entreprenören får tjänsterna synliga i Forum genom att registrera sig som entreprenör. Registreringen är gratis. I Forum finns färdigt en lista på olika entreprenörsarbeten av vilka man väljer de arbeten som bäst motsvarar ens egna. Entreprenören kan där till fritt beskriva sina tjänster han erbjuder och specialiteter. Forum Internet systemet placerar automatiskt entreprenörerna på kartan enligt deras kontaktuppgifter.

Via Forum kan företagaren marknadsföra sina tjänster och presentera sin verksamhet och sin maskinpark med hjälp av bilder fastän man inte har egna hemsidor. Forums användarprogram är klart och tydligt och de egna uppgifterna är lätta att hålla uppdaterade. Forum fungerar med de allmännaste webbprogrammen och med de vanligaste apparaterna som man använder för komma in på nätet. Forum är finskspråkig och delvis svenskspråkig, språkvalet gör man på startsidan.

Beställaren får lätt kontakt med lämpliga entreprenörer

Entreprenörer kan sökas lätt via webbplatsen utan inregistrering. Man kan söka entreprenör till ett visst arbete genom att via sök blanketten välja önskat arbete som skall utföras. Via sk. frisökning kan beställaren till exempel söka entreprenörer från en viss ort. Via sökresultatet får man en förteckning och en kartbild, och genom att klicka får man fram på entreprenörerna och deras kontaktuppgifter på just det område man önskar.

Köparna av maskinentreprenörstjänster, kan om man så vill, registrera sig som beställare av entreprenörsjobb. Beställaren kan lämna till Forum kontakt- eller offertförfrågan. När beställaren har publicerat sin offertförfrågan i Forum så får alla registrerade entreprenörer automatiskt offertfrågan skickade till sin e-post. Genom att klicka e-post länken så öppnar entreprenören offertförfrågan och ser då innehållet i förfrågan.

Forum hittas på: www.urakka-foorumi.fi, var man även hittar länkarna till forums användnings- och presentationsvideon.

Ny – Urakka projektet i Nyland

Urakka –Forum marknadsplatsen har utvecklats som en del av Ny- Urakka projektet 2015–2018. Projektet förverkligas i samarbete med TTS Työtehoseura, SLC-Nyland, MTK –Uusimaa och ProAgria Nylands Svenska lantbruksällskap. Projektets huvudfinansiär är Landsbygdens Utvecklingsprogram. För Urakka –Forums tekniska utförande svarade Kymppimedia AGP Finland och som administratör fungerar TTS Työtehoseura.

Urakka-Forum har startat sin verksamhet i Nyland men kan nu också användas i hela landet. Mera information om projektet och Urakka –Forum ges av Eerikki Kaila TTS, eerikki.kaila@tts.fi

Mer från SLC