Pressinbjudan: Välkommen på seminarium 20.11: Finland och det ansvarsfulla köttet

SLC - Kuva Lihaseminaari Mtk

Vad är ansvarsfullt producerat kött? Vad funderar du mest på när det gäller köttproduktion? Är det klimatförändringen eller kanske produktionsmetoden? Kommer ansvarsfullt och etiskt producerat kött att ha åtgång också i framtiden?

Välkommen att lyssna på inlägg och åsikter om samt diskutera den finländska köttproduktionen på seminariet Finland och det ansvarsfulla köttet (Vastuullisen lihan Suomi) som arrangeras av köttutskottet för Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK onsdagen den 20 november kl. 16.00-18.30 på Sokos Hotel Presidentti i Helsingfors.

Avsikten med seminariet är att lyfta fram köttproducenters, forskares och experters synvinkel i den pågående köttdiskussionen.

Till seminariet inbjuds även riksdagsledamöter och europaparlamentariker, ansvarspersoner inom offentlig upphandling, lärare och påverkare inom kommunikation samt media. Som konferencier för seminariet fungerar Jouni Kemppainen, chefredaktör för Maaseudun tulevaisuus.

Seminariets talare är bl.a. Ina Toppari, verksamhetsledare för Djuren hälsa ETT rf och Naturresursinstitutet Lukes ledande forskare Perttu Virkajärvi. I paneldiskussionen medverkar bl.a. journalisten Riku Rantala och senior advisor Oras Tynkkynen från Sitra. Seminariets språk är finska. SLC medverkar som samarbetspart.

Före seminariet från kl. 15.30 finns det möjlighet för deltagarna att nätverka och diskutera om köttproduktionen med köttproducenter, forskare och experter. Efter seminariet fortsätter diskussionen över en bit mat.

Ifall media vill intervjua köttproducenter i förväg, ta vänligen kontakt så hjälper MTK- eller SLC-kommunikationen med att hitta en producent att intervjua eller bilder för illustration: - MTK-kommunikationen, Kaija Stormbom: kaija.stormbom@mtk.fi, 040 848 9559 -  SLC-kommunikationen, Mia Wikström: mia.wikstrom@slc.fi, 050 355 3213

Seminariet streamas på www.mediaserver.fi/live/mtk och kan även ses efter seminariet på samma adress. 

Hashtag #tottalihasta

Anmälan till seminariet samt programmet finns på (på finska): www.lyyti.fi

Varmt välkommen!

Tilläggsinformation:
- Mauno Ylinen, MTK, styrelsens andra vice ordförande och köttutskottets ordförande, tfn 040 521 2642
- Marjukka Manninen, MTK, ombudsman, tfn 050 533 8924
- Klaus Hartikainen, kommunikationsdirektör, tfn 040 169 2060
- Mia Wikström, SLC, kommunikationschef, tfn 050 355 3213

Mer från SLC