Mera charterflyg till Ukraina till salu på www. töitäsuomesta.fi

Regeringen beslöt att ytterligare 3 000 utländska arbetare får komma in i Finland. JSM:s instruktioner finns på: mmm.fi

De sista tillgängliga platserna på det av MTK koordinerade flyget 13.5 kan bokas. Dessutom kan platser på en flygning den 16.5 nu bokas: bokningslänk. Bokningssajten hittas även via www.töitäsuomesta.fi.

Flera flygningar öppnas för bokning under de kommande veckorna. Om det inte finns tillräckligt med passagerare på en specifik flygning kan den skjutas upp till följande vecka. Flyget den 13.5 avgår i vilket fall som helst som planerat.

Vid problem kan resebyrån Kontikis servicetjänst kontaktas under följande tidpunkter:

Må–fr 08.00-19.00
Lö 09.00-12.00
E-post: ilmoittautumiset@kontiki.fi
Tel: 09 466 300


Bokningsinstruktioner:

1. Välj 1-8 vuxna per flyg (då syns pris per passagerare samt totalpris)

2. Under fälten “maksaja” (Betalare) / “matkustajan tiedot” (passagerarinformation) anger du följande:

• Den första PASSAGERARENS namn, telefon, land, nationalitet, födelsedatum och passinformation

• som betalar DIN betalningsinformation med adress och e-post

3. Fyll i informationen för övriga passagerare

4. På betalningssidan skriver du in din gårds namn på nytt under “Vapaa viesti varaukselle“ (fritt meddelande till bokningen) och betalar med önskad betalningsmetod

5. Bokningsbekräftelse, deltagarintyg och destinationsbeskrivning = resevillkor (”matkan ehdot”) skickas till den e-postadress som du har uppgett. Resevillkor (”matkan ehdot”) = flygbiljetterna, separata biljetter skickas inte.

6. Skicka alla bilagor med förklaringar till personen som ska flyga

MTK skickar senare mera information för varje flyg till exempel om förfarandet på Helsingfors-Vanda flygfält, om transporter samt om karantän.

Ukraina kräver följande av personerna som flyger: Giltiga arbetstillstånd för minst 3 månader samt pass. Dessutom är det en bra att förse den anställda med en försäkring/intyg över företagshälsovård och hälsotjänster.

Arbetstagaren får komma in i landet om dokumenten relaterade till inresa samt arbetstillstånd är i skick och arbetstagaren har med sig arbetsgivarens motiveringsblankett om varför inresan är nödvändig.

Bokningen är omedelbart bindande och avbokningsavgiften är 100% om kunden avbokar flygningen och flyget ändå avgår på förbestämt datum. Om hela charterflyget flyttas till en annan dag och det nya datumet inte är lämplig för kunden, är avbokningsavgiften 75 € per passagerare.

Mer från SLC