SLC lanserar ny podd: Snart kan du lyssna på Framtidsodlarna

SLC - Framtidsodlarna logo med horn med bakgrund AVLANG

Framtidsodlarna heter den nya poddserie av SLC som har premiär i mitten av augusti. I respektive avsnitt får lyssnaren möta jord- och skogsbrukare inom olika produktionsinriktningar hemma i deras egen miljö i någon del av Svenskfinland. Varannan vecka lanseras ett nytt avsnitt under hösten.

I poddserien reser poddredaktör Jens Berg runt i Svenskfinland för att träffa några producenter som ligger i framkant inom sitt område. Framtidsodlarna visar på bredden av kreativitet, innovation och hur olika lantbrukare ser på framtiden för sin gård och produktionsinriktning.

– Lyssnarna får bekanta sig med bland annat växt- och grönsaksodlare, husdjursproducenter och skogsbrukare. Tonen i podden är nyfiken och diskussionerna med odlarna har, precis som namnet säger, fokus på framtiden, säger SLC:s kommunikationschef Mia Wikström.

Genom podden vill även SLC att producenterna själva ska få komma till tals. Podden riktar sig till alla dem som är intresserade av hur den finländska maten produceras och utvecklingen av lantbruket.

Foto: Jens Berg
Fotokollage: Margita Törnroth


I de tio poddavsnitten får lyssnarna träffa kalkonproducent Kristian Bengts i Övermark, Närpes, ekonötköttsproducent Christer Jägerskiöld på Kimitoön, frilandsodlarna Rosmarie och Christer Finne i Korsholm, skogsägare Otto von Frenckell i Ingå, potatisodlare Kjell Forsgård i Jeppo, mjölkproducenterna Andreas och Sonja Johansson på Heisala i Pargas, tomatodlare Börje Ivars i Närpes, spannmålsodlare Thomas Lindholm i Snappertuna, Raseborg, svinproducenterna Tomas och Andreas Långgård i Malax och lökodlarna Johan Holmqvist och Jon Eriksson i Hammarland på Åland.

Podcasten Framtidsodlarna har premiär den 14 augusti och podden kommer att finnas på Podbean, Spotify, på slc.fi och på landsbygdensfolk.fi. Serien produceras av SLC i samarbete med Montem.

#Framtidsodlarna

Mer från SLC