Faktagaffeln 2021 har utkommit

Statistikpublikationen Faktagaffeln 2021, som samlar färsk, central statistik gällande Finlands matproduktion och -konsumtion inom en och samma pärm i fickformat har nu utkommit.

SLC - Tietohaarukka 2021 some

Den nyaste statistiken i Faktagaffeln 2021-publikationen härstammar främst från pandemiåret 2020, då Finland i Global Food Security-indexet lyftes upp till första plats i livsmedelssäkerhet.

Tack vare jämförelsetal kan man jämföra den inhemska livsmedelskedjans utveckling över tid. Dessutom innehåller Faktagaffeln även tabeller med internationella jämförelsetal.

Faktagaffeln är en etablerad informationskälla för alla som är intresserade av matkedjan i Finland. Publikationen finns tillgänglig som broschyr i fickformat på tre språk: finska, svenska och engelska. Den finns också som en utvidgad elektronisk version på www.ruokatieto.fi/tietohaarukka.

Publikationen har tagits fram av Föreningen Matinformation rf i samarbete med Agronomförbundet, Naturresursinstitutet LUKE, MTK, SLC och ProAgria Centralernas Förbund.

Ladda ner Faktagaffeln 2021 i pdf-format här

Mer från SLC