ÖSP:n puutarhavaliokunta tuomitsee kiskonnan ja epäasiallisen kohtelun

Pohjanmaan ruotsinkielisen tuottajajärjestön, ÖSP:n puutarhavaliokunta tuomitsee jyrkästi ihmiskaupan, kiskonnan ja kaiken työvoiman kaltoin kohtelun. Valiokunta suhtautuu erittäin vakavasti epäilyihin kiskontatapauksiin Pohjanmaan kasvihuonesektorilla. Puutarhajaosto edellyttää, että tapaukset selvitetään perinpohjaisesti ja että syylliset vastaavat teoistaan.
SLC - OSP vit logo gron bakgrund webb

Puutarhavaliokunta kehottaa kaikkia jäseniä viipymättä ottamaan yhteyttä poliisiin, mikäli heille syntyy pienintäkään syytä epäillä rikollista toimintaa tai kaltoinkohtelua. Puutarhavaliokunta kokoontui ylimääräiseen kokoukseen 24. tammikuuta ja kehotus jäsenille olla rikosta epäiltäessä yhteydessä poliisin julkaistiin Landsbygdens Folk jäsenlehdessä 25. tammikuuta.

Kaikkien alojen yrittäjien tulee ottaa työsuojelu- ja työoikeuskysymykset vakavasti ja kaikkien tulee seurata Suomen lainsäädäntöä. ÖSP jatkaa yhteistyötä viranomaisten ja muiden asianomaisten kanssa tavoitteena löytää nykyistä tehokkaammat keinot torjua väärinkäytöksiä.

Österbottens svenska producentförbund, ÖSP, on Pohjanmaan ruotsinkielisten maa-, metsä- ja puutarhatuottajien ammattijärjestö. ÖSP on osa ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliittoa, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:tä.

Lisätietoja antaa:
Johanna Smith, toiminnanjohtaja, ÖSP
Puhelin 041 465 1094, sähköposti johanna.smith@slc.fi

Mer från SLC