Havtorns GT med smak av Åland

SLC:s kongress 2022 satte bokstavligen Åland på tallriken och i glasen. Årets Kock 2021 Kim Päivästö och Årets Servitör 2021 Henna Kolehmainen bjöd kongressens festsupédeltagare på unika smakupplevelser genom den fördrink och tilltugg som specialkomponerats av åländska råvaror för SLC:s kongress.

SLC - 546 D47 DB F6 B4 4 F92 A68 E 1 CC562 E89 BF8
GT med havtorn med smak av Åland på SLC:s kongress 2022. (Foto: Sascha Zachhuber)

Här hittar du receptet på GT med smak av åländsk havtorn av Årets Servitör 2021 Henna Kolehmainen. Längst ner i artikeln finns länkar till recept på snittarna. Hoppas det ska smaka!

Havtorns GT med smak av Åland
4 st. drinkar

Ingredienser:
16 cl Åland Distillery Gin
16 cl Havtornssaft (sockerfri)
8 cl Vaniljsirap
8 cl Citronsaft
ca. 1 flaska Fever Tree Indian Tonic WaterFrusna havtornsbär för dekorering

Gör så här:
Mät upp ingredienserna och servera drinken i On The Rocks -glas med mycket isbitar och med frusna havtornsbär som dekoration.

En alkoholfri version kan göras endera utan gin eller med alkoholfritt gin destillat. Ifall den görs utan gin destillat, så behövs lite mera tonic.


Henna Kolehmainen är Årets Servitör 2021 och Kim Päivästö är Årets Kock 2021. SLC har sedan 2019 varit en av tävlingarnas samarbetspartner. Genom samarbetet vill SLC lyfta fram värdet av inhemska råvaror och det nära samspelet mellan producenter och restaurangproffs.

Fler recept av Henna och Kim från SLC:s kongress 2022 på Åland hittar du här:

Mer från SLC