SLC ja ÖSP tuomitsevat jyrkästi ihmiskaupan

Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto SLC ja Pohjanmaan ruotsinkielinen tuottajajärjestö ÖSP tuomitsevat jyrkästi ihmiskaupan ja työvoiman hyväksikäyttö.
SLC - SLC OSP vit logo gron bakgrund

– Olemme syvästi järkyttyneitä siitä, että kasvihuoneviljelijää vaaditaan vangittavaksi ihmiskaupasta. Suhtaudumme erittäin vakavasti epäiltyihin kiskonta- ja ihmiskauppatapauksiin kasvihuonealalla. Toivomme, että asia selvitetään nopeasti ja perusteellisesti, sanoo SLC:n puheenjohtaja Mats Nylund.

– On erittäin tuomittavaa, että yksittäinen yrittäjä toiminnallaan vaarantaa kasvihuonealan vuosikymmenien aikana rakentaman hyvän laatumaineen, Nylund sanoo.

Kevään aikana puutarha-ala on vahvistanut yhteistyötään työvoiman hyväksikäytön ehkäisemiseksi. Uusi puutarha-alan turvallista rekrytointia käsittelevä työryhmä on aloittanut työnsä kehittääkseen konkreettisia työkaluja rekrytoinnin tueksi. Tavoitteena on, että yrittäjät osaavat rekrytoida työntekijöitä turvallisesti ja omalta osaltaan ehkäistä rekrytoinnin sekä työsuojelun puutteita.

Tuottajaorganisaatiot käynnistivät maaliskuussa yhteistyössä Maaseudun työnantajaliiton kanssa maaseudun työnantajille suunnatun kestävää rekrytointia käsittelevän koulutussarjan. Kolmas koulutustilaisuus pidetään 7. huhtikuuta. Tuottajajärjestöt tehostavat myös edelleen työtään jäsenten kouluttamiseksi ja viestinnän lisäämiseksi jäsenilleen.

– Kaikkien työnantajien on opittava rekrytoimaan turvallisesti ja havaitsemaan, käyttääkö joku työntekijöitä hyväkseen. Tavoitteemme on tuottaa maailman puhtaimpia vihanneksia, mutta viljelykasvien ja tuotteiden laatukriteerit eivät yksinään riitä. Myös työsuojelun ja työntekijöiden sosiaalisten olosuhteiden pitää olla kunnossa, Nylund sanoo.

Lisätietoja:

Mats Nylund, SLC, puheenjohtaja, puh 050 512 2191

Lue tiedote ruotsisi / Läs pressmeddelandet på svenska


Linkkejä:

Pressmeddelande 18.2.2022: Producentorganisationerna ordnar utbildningsserie om hållbar rekrytering

Tiedote 11.2.2022: Puutarha-ala ryhtyy yhdessä ennalta ehkäisemään työvoiman väärinkäytöksiä

Tiedote 3.2.2022: ÖSP:n puutarhavaliokunta tuomitsee kiskonnan ja epäasiallisen kohtelun

Mer från SLC