SLC söker lantbrukspolitisk sakkunnig

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. är intressebevakare för de finlandssvenska lantbrukarna. Nu söker vi en sakkunnig till vårt politikteam för att stärka den lantbrukspolitiska bevakningen.
SLC - SLC soker lantbrukspolitisk sakkunnig webbanner 2022

SLC söker en
LANTBRUKSPOLITISK SAKKUNNIG

Arbetsuppgifterna omfattar en bred jordbrukspolitisk intressebevakning med fokus på att förbättra jordbrukarnas lönsamhet. Den sakkunniga kommer att stärka vår bevakning inom husdjurssektorn, växtodlingen och ekoproduktionen samt ansvara för SLC:s ungdomsverksamhet och för utbildningsfrågor. SLC jobbar även återkommande med nationella och EU-relaterade frågor som berör klimat, miljö, biodiversitet och olika hållbarhetsaspekter. Dessa är även frågor som tangerar den sakkunnigas uppgifter.

SLC söker en person med initiativförmåga som tycker om att lära sig nya saker och har förmåga att analysera hur olika politiska förslag kan påverka medlemskåren. Arbetet förutsätter såväl smidigt samarbete som förmåga till självständigt arbete. Arbetet kan innebära resor och arbetsintensiva perioder som kräver anpassbarhet. En bra grund för uppdraget är agronomie- och forstexamen, men även annan lämplig utbildning och erfarenhet beaktas. Språkkunskaper är meriterande liksom annat kunnande som kan stärka intressebevakningen på SLC. Tjänsten är en heltidstjänst.

Ansökningar jämte löneanspråk skickas till verksamhetsledare Jonas Laxåback senast den 4.3.2022. Verksamhetsledaren svarar även på frågor gällande tjänsten som sakkunnig. Kontaktuppgifter: e-post jonas.laxaback@slc.fi eller tfn 040 940 2734

Mer från SLC