Utbildningsserie om hållbar rekrytering 7.4

SLC - Hallbar rekrytering webb

I samarbete mellan ÖSP, SLC och Landsbygdens Arbetsgivareförbund LAF ordnas under våren en utbildningsserie om hållbar rekrytering för landsbygdssektorns arbetsgivare. Inom ramen för utbildningsserien ordnas olika föreläsningar med sakkunniga då det gäller rekrytering inom lantbruks- och trädgårdssektorn samt utländsk arbetskraft.

Målet med utbildningsserien är att landsbygdssektorns arbetsgivare ska bli bättre på att känna igen varningstecken på missförhållanden hos anställda och att företagare ska kunna rekrytera anställda på ett bra sätt.

Utbildningstillfällena genomförs digitalt via Teams den 8.3, 22.3 och 7.4 och är öppna för alla SLC-medlemmar. Det krävs ingen förhandsanmälan för att delta i utbildningstillfällena.

Material från utbildningens första delar hittar du på slc.fi/material

Del 1: 8.3.2022 föreläsning av Kristel Nybondas, LAF om de "Juridiska ramarna för hållbar rekrytering"

Del 2: 22.3.2022 föreläsning av Natalia Ollus, direktör för Europeiska institutet för kriminalpolitik HEUNI, om "Kännetecken för olika former av människohandel"

Del 3: 7.4.2022 föreläsning av Elli Flén, kommunikationskonsult vid Losvik & Flén om ”Kommunicera som arbetsgivare och chef

Tilläggsinformation:
David Pettersson, SLC:s och ÖSP:s trädgårdsombudsman, david.pettersson@slc.fi
Mia Wikström, SLC:s kommunikationschef, mia.wikstrom@slc.fi

Mer från SLC