27-28.1 Educa-mässa, Helsingfors

SLC - SLC Educa2023 webb 3ny

Välkommen att besöka den gemensamma montern 6r34 för Farmer Time Finland, Finlands svenska 4H, SLC och UngMartha på Educa-mässan i Mässcentrum i Helsingfors den 27-28 januari. Du hittar oss i Hörnan som samlar de svenskspråkiga aktörerna inom undervisning, utbildning och skolsamarbete. Vi erbjuder undervisningsmaterial och information om matens väg från jord till bord.

Kom och hämta med dig av vår broschyr Inhemsk mat och annat material samt hör mer om landsbygdsnäringarna och hur bonden och skolan kan mötas.

Delta gratis genom att registrera dig som besökare på Educa-mässans webbplats. Mera information om vår monter finns på educa.messukeskus.com.

Mässan är öppen:
Fredag 27.1 kl. 10–19
Lördag 28.1 kl. 10–17

Välkommen!


Program på Hörnan-scenen (6p30) lör. 28.1 kl. 13.30-14.00:
4H-akademin och Farmer Time Finland - jämlikt lärande på landsbygd och gårdsbesök i stan

Medverkande:
Mona Ahlsved, verksamhetsledare, Botnia 4H
Madelene Lindqvist, projektledare, Farmer Time Finland (ÖSL)
Victoria Vikstrand, projektarbetare, Farmer Time Finland (ÖSL)
Moderator: Bettina C. Lindfors, koordinator för utbildning och ledarstöd, 4H-Akademin, Finlands svenska 4H

Inom 4H-Akademin övar unga ledarskapsfärdigheter och erhåller första insikter i arbetslivet samt kontakt till landsbygdsnäringarna. De ungas lärandet synliggörs via studiepoäng, digitala kompetensmärken samt deltagande i nordiska och internationella aktiviteter.

Farmer Time Finland kopplar ihop primärproducenter med olika grupper av barn och ungdomar. Barn och unga får en digital rundtur på ett lantbruk och bonden berätta om det vardagliga arbetet med åkrar, djur, växter och maskiner. SLC presenterar jordbruksrelaterat skolmaterial.

Mer från SLC