Faktagaffeln 2023 har utkommit

Hur stor var spannmålsskörden 2022? Vilka livsmedel konsumerade finländarna ifjol? Hur mycket matsvinn genereras i livsmedelskedjan varje år? Svaren på dessa och många andra frågor finns i det kompakta statistikpaketet Faktagaffeln 2023, som samlar färsk, central statistik om matproduktionen och -konsumtionen i Finland.

SLC - Tietohaarukkka2023 kannet nettiin

Faktagaffeln är en etablerad informationskälla för media, studenter, beslutsfattare och alla som är intresserade av den finländska livsmedelskedjan i och utanför Finland. Den nyaste statistiken i Faktagaffeln härstammar främst från året 2022. Tack vare jämförelsetal från tidigare års statistik kan man även jämföra livsmedelskedjans utveckling och särdrag över tid.

Den 58:e upplagan av Faktagaffeln finns tillgänglig som broschyr i fickformat på tre språk: finska, svenska och engelska. Broschyren finns både som tryckt och digital publikation och kan läsas samt beställas gratis på www.ruokatieto.fi/tietohaarukka. På webbsidan publicerar Föreningen Matinformation även ett sammandrag av årets Faktagaffel, där den viktigaste statistiken över livsmedelskedjans verksamhet öppnas upp.

Det går även bra att beställa den tryckta fickbroschyren av Föreningen Matinformation genom att skicka in beställningen per e-post till ruokatieto@ruokatieto.fi. I samband med beställningen, vänligen uppge samtidigt ditt namn, telefonnummer, e-postadress, leveransadress samt antal och språkversioner.

Publikationen produceras av Föreningen Matinformation rf i samarbete med Agronomförbundet, Naturresursinstitutet Luke, MTK, SLC och ProAgria Centralernas Förbund.

Mer från SLC