Faktagaffeln är en etablerad informationskälla för media, studenter, beslutsfattare och alla som är intresserade av den finländska livsmedelskedjan i och utanför Finland. Den nyaste statistiken i Faktagaffeln härstammar främst från året 2022. Tack vare jämförelsetal från tidigare års statistik kan man även jämföra livsmedelskedjans utveckling och särdrag över tid.
Den 58:e upplagan av Faktagaffeln finns tillgänglig som broschyr i fickformat på tre språk: finska, svenska och engelska. Broschyren finns både som tryckt och digital publikation och kan läsas samt beställas gratis på www.ruokatieto.fi/tietohaarukka. På webbsidan publicerar Föreningen Matinformation även ett sammandrag av årets Faktagaffel, där den viktigaste statistiken över livsmedelskedjans verksamhet öppnas upp.
Det går även bra att beställa den tryckta fickbroschyren av Föreningen Matinformation genom att skicka in beställningen per e-post till ruokatieto@ruokatieto.fi. I samband med beställningen, vänligen uppge samtidigt ditt namn, telefonnummer, e-postadress, leveransadress samt antal och språkversioner.
Publikationen produceras av Föreningen Matinformation rf i samarbete med Agronomförbundet, Naturresursinstitutet Luke, MTK, SLC och ProAgria Centralernas Förbund.