Öppna gårdar på Närmatsdagen 9.9 - Anmälan har öppnat

SLC - Narmatsdagen webb2

Den landsomfattande Närmatsdagen ordnas igen den 9 september. Nu kan du anmäla dig och din gård som arrangör och ordna ett jippo på gården och sälja produkter direkt från gården. Antalet medverkande gårdar har ökat år för år och i fjol öppnade 304 företag och gårdar runt om i Finland sina dörrar.

Närmatsdagen är avsedd för producenter, gårdar, trädgårdar, serviceproducenter, företagare och vidareförädlare i alla storlekar och skepnader, förutsatt att man arbetar med finländsk närproducerad mat. Även producenter av upplevelseturism på landsbygden samt matsektorns proffs och andra aktörer, föreningar och sammanslutningar är välkomna att öppna sina dörrar! Närmatsdagen har som mål att vara ett riktigt landsbygdsevenemang med öppna dörrar.

Arrangörer som anmäler sig till evenemanget senast 14 augusti 2023 kan avgiftsfritt beställa Närmatsdagens materialpaket som hjälper att komma in i Närmatsdagens stämning.

Närmatsdagens webbplats fungerar som infokanal för gårdar som medverkar men är även plattformen där besökare och konsumenter hittar information om vilka gårdar som medverkar. Den nationella samordningen av dagsevenemanget sköts av Landsbygdsnätverket i samarbete med flera aktörer bl.a. SLC.

Anmäl dig som arrangör på Närmatsdagen.fi

Mera information på närmatsdagen.fi eller av SLC:s kommunikationschef Mia Wikström, tfn 050 355 3213

Mer från SLC