Matskolor på gårdsbesök - ersättning till SLC-medlemsgårdar

I år ordnas 23 svenskspråkiga matskolor för hundratals barn av 4H-föreningarna i Svenskfinland och på Åland. I matskolan lär sig barnen genom att göra matlagning, kökssysslor, hälsosamma matvanor samt matens väg från jord till jord med bondgårdsbesök. Matskolan är 4H:s främsta satsning inom matfostran.

SLC - Ruokakoulu Matskolan Kati Laszka 3646

På Matskolan tillreder barnen själva frukost, lunch och mellanmål med fokus på lokala råvaror i säsong. Matlagningen varvas med diskussioner, lek och rörelse i tillsammans med nya vänner. De unga hjälpledarna handleder barnen i aktiviteterna.

4H:s matskolor ordnas år 2024 i Borgå, Ingå, Jomala (Åland), Karis, Kimitoön, Korsholm, Korsnäs, Kristinestad, Kronoby, Larsmo, Lovisa, Malax, Maxmo, Närpes, Nykarleby, Pargas, Pedersöre, Sibbo, Tenala, Terjärv och Vörå av 4H-föreningarna.

Ersättning till SLC-medlemsgårdar som tar emot matskolor
SLC-medlemsgårdar som tar emot en matskolegrupp har möjlighet att av SLC ansöka om en engångsersättning på 250 € för insatsen. Ersättningen utbetalas mot faktura så att gården som tagit emot Matskolan fakturerar SLC i efterhand.

Läs mer om möjligheten att anhålla om ersättning av SLC:
Matskolan info till lokalavdelningar 2024


Tilläggsinformation:

Mia Wikström, kommunikationschef
mia.wikstrom@slc.fi, 050 3553213

Mer från SLC