SLC budjettikehyksestä: Hallitus yrittää turvata maatalouden ja huoltovarmuuden

Julkisen talouden suunnitelmaa 2025–2028 koskevissa kehysneuvotteluissa hallitus on tunnustanut maatalouden vaikean taloudellisen tilanteen, eikä se ole asettamassa maataloudelle uusia säästötoimenpiteitä tai suoria kustannuslisäyksiä.

SLC - Mats Nylund SLC9887 Edit beskuren
Kuva: SLC

Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton SLC:n puheenjohtaja Mats Nylund uskoo, että hallitus on budjettikehyksessä tiedostanut maatalouden vaikean taloustilanteen ja sen, että monien maatilojen kannattavuus on vaikeaa.

– Nähdäkseni hallitus on tehnyt strategisen valinnan yrittää turvata suomalaista maataloutta ja huoltovarmuutta kohdennetuilta tasapainottamistoimilta kehysriihineuvotteluissa. Tämä on viisas priorisointi, joka antaa aihetta nöyryyteen, kun tiedämme, että kehysriihineuvotteluissa ei ole rajattu pois yhtään toimenpidettä ja että hallitus on sopinut säästötoimenpiteistä leikkausten ja veronkorotusten muodossa yhteensä noin 3 miljardin euron edestä, Nylund sanoo.

Nylund huomauttaa, että tasapainoinen julkinen talous on välttämätön kaikille niille ryhmille, jotka ovat riippuvaisia jonkinlaisista yhteiskunnallisista tulonsiirroista, maanviljelijät mukaan luettuina.

– On ratkaisevan tärkeää, että saamme Suomen talouden jaloilleen ja luomme kestävän julkisen talouden pitkällä aikavälillä. Siitä hyötyvät suomalaiset ja maanviljelijät, Nylund sanoo.

Lisätietoja:
Mats Nylund, SLC:n keskusliiton puheenjohtaja, puh 050 512 2191

Pressmeddelandet på svenska

Mer från SLC