Mr Svinplanerare finslipar fri grisning Finländsk köttproduktion håller världsklass, både när det gäller köttets kvalitet, djurens välmående och klimatavtryck. Producenterna finslipar sin... Debatt & blogg 19.02.2020
Knorren är ett gott tecken I Finland får grisen behålla sin knorr. Det är ett tydligt tecken på att grisen mår bra, men det finns alltid något mer vi kan göra för att öka gri... Debatt & blogg 17.02.2020
SLC: Samuel Jussila är Finlands unga producenters mästare 2020 Samuel Jussila från Janakkala har utsetts till vinnare i tävlingen unga producenters mästare 2020. Utsädesodlare Samuel Jussila sköter sin går... Pressmeddelanden 17.02.2020
Livsmedelsverket: Rådgivningen har hjälpt jordbrukarna att utveckla gårdarna Jordbrukarna har aktivt utnyttjat den ur EU:s landsbygdsfond EJFLU finansierade rådgivningen för att förbättra gårdarnas lönsamhet och konkurrenskr... Nyheter 13.02.2020
Luke: Avverkningarna minskade jämfört med rekordåret 2018 Enligt Naturresursinstitutets preliminära uppgifter avverkades 63 miljoner kubikmeter stamved i våra skogar för skogsindustrin under 2019. När siff... Nyheter 13.02.2020
KIILA-rehabilitering för jordbrukare 2020-2021 på Härmä Härmä Rehab ordnar KIILA-rehabilitering för jordbrukare och pälsfarmare (kursnummer 78642) som pågår från oktober 2020 till oktober 2021.... Nyheter 11.02.2020
Livsmedelsverket: Växthusstöd kan sökas ända till 6.3 Växthusföretagare har tid på sig till 6.3.2020 att ansöka om växthusstöd i Viputjänsten. De växthus som låg till grund för fjolårets stödansökan oc... Nyheter 10.02.2020
Luke: Mer inhemsk råg än industrin behöver Enligt Naturresursinstitutets färska statistik för 2019 sålde gårdarna sammanlagt 1,8 miljarder kilo spannmål. Trots att andelen råg av den totala ... Nyheter 10.02.2020
JSM: Kemera-lagen ska enligt planerna förlängas med ett år Jord- och skogsbruksministeriet bereder en regeringsproposition om en förlängning av giltighetstiden för den temporära lagen om finansiering av hål... Nyheter 07.02.2020