28 juni Odlare, packerier och handelskedjor startade gemensam kampanj för att öka anv... Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC samt potatis- och frilandsgrönsaksodla... Pressmeddelanden 28.06.2021
28 juni SLC:s fullmäktige om CAP: Nationell flexibilitet behövs – minskade byråkratin... SLC:s förbundsfullmäktige ser det som positivt att det finns omnämnanden om nationell flexibilitet i den överenskommelse som nåddes mellan förhandl... Pressmeddelanden 28.06.2021
JSM: EU:s jordbruksministrar diskuterar lösningen på reformen av den gemensamma jordbrukspolitiken Europeiska unionens råd (jordbruk och fiske) sammanträder i Luxemburg den 28 - 29 juni. Jord- och skogsbruksminister Jari Leppä företräder Finland ... Nyheter 24.06.2021
Luke: Vad åt vi i Finland 2020? Finländarna konsumerade i fjol i genomsnitt 144 kilo flytande mjölkprodukter, 79 kilo kött, 81 kilo spannmål, 12 kilo hönsägg, 15 kilo för fisk- oc... Nyheter 24.06.2021
MM: Klimatårsberättelsen 2021: Finlands utsläpp minskade under undantagsåret 2020 Onsdagen den 23 juni lämnade statsrådet sin klimatårsberättelse till riksdagen. Utsläppen minskade under undantagsåret 2020, men för att Finlan... Nyheter 23.06.2021
Nordiska kosten beaktar matkultur och lokala förhållanden – kost- och närings... De nordiska ländernas lantbruks- och livsmedelssektorer vill vara en del av lösningen och ta ansvar både vad gäller hälsoaspekter och den gröna oms... Nyheter 23.06.2021
JSM: En hållbar lösning för vården av torvmarksskog håller på att ta form Cirka en fjärdedel av den skogsmark som används för virkesproduktion i Finland är torvmarksskog. Torvmarksskogar har också en viktig roll med tanke... Nyheter 22.06.2021
Luke: Sådden blev utdragen på grund av blött vårväder – ändrade odlingsplaner påverkade växtarealerna Enligt preliminära uppgifter för 2021 är den utnyttjade jordbruksarealen på finländska gårdar cirka 2,3 miljoner hektar. I detta ingick drygt två m... Nyheter 21.06.2021
Säsongsmat när den är som bäst Så här i försommartid går det mesta av bondens arbete åt att så ett frö för den mat som vi ska äta senare i sommar, i höst och nästa vinter och vår... Debatt & blogg 21.06.2021