Kongress 2022 på Åland

SLC - Kongress 2022 webb med bild

SLC:s förbundskongress 2022 gick av stapeln den 29–30 juni i Mariehamn på Åland.

Den allmänna förbundskongressen är SLC:s rådgivande organ som fastställer de allmänna riktlinjerna och principerna för förbundets verksamhet. Genom kongressen får producentförbund, lokalavdelningar och skogsvårdsföreningar ta del av viktiga frågor och via valda representanter påverka de allmänna riktlinjerna och principerna för centralförbundets verksamhet. Kongressen, som i regel ordnas vart tredje år, är även öppen för alla medlemmar.

Under kongressen 2022 behandlades revideringen av SLC:s strategi samt inlämnade motioner. På programmet stod även intressanta åländska företags- och gårdsbesök samt gemensamt program och samvaro. I samband med kongressen lanserades även SLC:s 75-årshistorik med anledning av SLC:s 75-årsjubileum.

Kongressens beslut: strategi och motioner

Se de bästa klippen från kongressen!

Smaker av Åland - recept av Årets Kock och Servitör

SLC:s kongress 2022 satte Åland på tallriken och i glasen, bokstavligen. Årets Kock Kim Päivästö och Årets Servitör Henna Kolehmainen bjöd kongressens festsupédeltagare på unika smakupplevelser genom den fördrink och tilltugg som specialkomponerats för SLC:s kongress av åländska råvaror. Klicka på bilden för att se recepten på läckerheterna med smak av Åland. Smaklig måltid!

Handlingar

Kongresshandlingarna sänds i pdf-format per e-post senast den 17 juni till valda representanter och övriga deltagare.

Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga i tryckt format på mötesplatsen.

LADDA NER HANDLINGARNA (uppdaterade 23.6.2022 kl. 9.40) (PDF)

Har du frågor?

Mer från SLC