Äggen värps, packas och säljs – på Kvarnfors gård En del av världens renaste hönsägg kommer från Finland, bland annat från Kvarnfors gård i Pörtom. Familjen Dahlbloms liv kretsar kring hönshuset me... Debatt & blogg 08.07.2020
Åkermarken har potential att binda mera kol Finland eftersträvar ett klimatneutralt samhälle fram till 2035. Ett ambitiöst mål som innebär att alla samhällsbranscher, inklusive jordbruket, må... Debatt & blogg 23.06.2020
Hobbyhöns med humor i garaget Underskatta inte en höna. Hon är lättlärd, har en egen personlighet och speciell humor. Hon kräver inte mycket av dig men håller dig sällskap och l... Debatt & blogg 11.06.2020
Kan du tyda äggkoden? Ägget är ett enastående livsmedel. Näringsrikt, prisvärt och användbart på många olika sätt. Det är en verkligt speciell produkt med sin förtjusand... Debatt & blogg 03.06.2020
Vad plockar du i din inhemska matkorg? Åtta av tio munnar kan mättas med inhemsk mat. Med en självförsörjningsgrad på drygt 80 procent har Finland det bra ställt jämfört med många andra ... Debatt & blogg 24.04.2020
Inhemsk mat viktigare än någonsin Coronaviruset (covid-19) har klassats som en pandemi av världshälsoorganisationen WHO. I Finland försöker vi på alla sätt begränsa smittspridningen... Debatt & blogg 13.03.2020
Mr Svinplanerare finslipar fri grisning Finländsk köttproduktion håller världsklass, både när det gäller köttets kvalitet, djurens välmående och klimatavtryck. Producenterna finslipar sin... Debatt & blogg 19.02.2020
Knorren är ett gott tecken I Finland får grisen behålla sin knorr. Det är ett tydligt tecken på att grisen mår bra, men det finns alltid något mer vi kan göra för att öka gri... Debatt & blogg 17.02.2020
Matglädje vid julbordet När jag tänker tillbaka på min barndoms jular minns jag särskilt doften av pappas inlagda sillar, mammas kålrotslåda och rosollen med den rosa visp... Debatt & blogg 15.12.2019