Se inspelningen från Varför får den minst som gör mest? på Narinken 17.11.2021

Jordbruket har drivits in i en allvarlig ekonomisk kris och inga åtgärder har hittats för att lösa situationen. Onsdagen den 17 november 2021 protesterade jordbrukare på Narinken i Helsingfors och drygt tio andra orter i landet och frågade sig Varför får den minst som gör mest? Konsumenterna visade sitt stöd för Finlands producenter och ansåg att bonden är värd en större andel av priset.
SLC - IMG 0730 webb


Priserna på gödselmedel, foder, el, bränslen, maskiner och byggnadsmaterial har stigit snabbt under det senaste året. Samtidigt har priset jordbrukarna får för sina produkter inte ökat. Ekvationen är ohållbar.

Varför får den minst som gör mest? Det frågade lantbrukarna onsdagen den 17 november kl. 11–12.30 på Narinken i Helsingfors och på drygt tio andra orter i landet och sålde mat till producentens andel av priset.


Motsvarande evenemang ordnades även i Karleby den 17 november och hålls även i Mariehamn den 25 november.

Se sändningen från evenemanget på Narinken 17.11.2021: Varför får den minst som gör mest?

Läs mer om bBondens andel av priset på ekologiskt rågbröd, matpotatis, nötfärs, kyckling, ägg från golvhöns, havredryck, öl och gris kassler på kampanjsidorna https://slc.fi/rejaltinhemskt och www.mtk.fi/reilustikotimaista.

Läs mer:

#rejältinhemskt #reilustikotimaista

Mer från SLC