Skogsdagarna 24-26.10 - för skogsägare och fackfolk

SLC - SKOGSDAGARNA BANNER 1 webb

Skogsbranschens stora evenemang Skogsdagarna 2024 bjuder på ett digert program med temat Skogsbranschens många målsättningar den 24-26 oktober på Clarion Hotel Helsinki Airport. Finska Forstföreningen har arrangerat Skogsdagarna sedan 1925. De 95:e skogsdagarnas program bjuder på intressanta festtalare, föredrag, diskussioner, samverkan, workshoppar och naturligtvis banketten på torsdag kväll.

Torsdag 24.10 kl. 9-23: Fackmansdag
Torsdagens program
för skogsfackmän koncentrerar sig på forskning och forskningsresultat. En nyhet är den helt svenskspråkiga scenen på torsdagen där diskussionen har fokus på teknologi och framtid. Dessutom finns det en scen med diskussion mellan olika parter (på finska).

Skogsrådet Erno Järvinen från jord- och skogsbruksministeriet belyser det senaste och kommande inom EU. Forstmästare Otto von Frenckell ger en skogsägares syn på framtiden. Mera info om torsdagens program

Fredag 25.10 kl. 9-16: Fackmansdag
På fredagen får man bekanta sig med produkter, tjänster och innovationer. Fredagens program inleds med Uusi Puus 10-års jubileumsseminarium. Uusi Puu koncentrerar sig på skogsbranschens innovationer och lösningar. Dagen är finskspråkig, info om programmet.

Lördag 26.10 kl. 9.30-16: För allmänheten och skogsägare; Ny skog-mässan
Lördagens program riktar sig till allmänheten och särskilt till skogsägare. Dagen inleds med en samhällelig skogsdiskussion. På scenerna hör man också många för skogsägare intressanta föredrag.

kl. 13.00-13.25 scenprogram på svenska av SLC på MTK-scenen:
Föredrag: Skogsbruk baserat på fakta eller känslor
Avancerad teknologi, analys av digitala data, skogsinformation och optimering. Är vi i skogssektorn beredda att ta nästa steg och håller vi jämna steg med till exempel Sverige?
Executive Partner Sixten Sunabacka, MW Forest Sense AB

25–26.10 Ny skog-mässan (Uusi Metsä)
Ny Skog-mässan arrangeras i samband med Skogsdagarna under fredag och lördag. SLC deltar som utställare på mässan under lördag.

Mässan hålls i aulan till festsalen och under mässan finns det möjlighet att upptäcka nya saker och träffa gamla bekanta under pauserna. Mera info om mässan

Mera information om skogsdagarna på svenska på smy.fi

#Metsäpäivät #Skogsdagarna

Mer från SLC