Raspberry Bourbon Smash – hallon och mynta i en fräsch kombination

Årets Servitör 2024, Janika Tiensuu, har tagit fram en pigg och somrig dryck där inhemska hallon och frisk mynta bjuder på en härlig smakupplevelse. En utmärkt dryck som du snabbt slänger ihop till vardag som fest!

SLC - DSC00114
Raspberry Bourbon Smash är skapad av Årets Servitör 2024, Janika Tiensuu, som inspirerats av inhemska smaker och sin favoritingrediens hallon. Foto: Santeri Stenvall

Raspberry Bourbon Smash drink (en portion)

4 cl rom
2 cl sockerlag
2 cl färskpressad limesaft
6–8 färska hallon
3–4 blad färsk mynta
Is

Gör så här: Lägg hallon och mynta i en shaker och muddla lätt. Tillsätt rom, sockerlag, limesaft och is. Skaka om ordentligt och sila upp i glas. Garnera med ett hallon och en kvist mynta.

Foto: Santeri Stenvall

SLC är sedan 2019 samarbetspartner till tävlingarna Årets Kock och Årets Servitör, där Finlands främsta restaurangproffs lyfts fram. Genom samarbetet vill SLC synliggöra värdet av inhemska råvaror och betona samspelet mellan producenter och restaurangbranschen.

Tävlingarna erbjuder en gemensam plattform där yrkesstolthet och hantverk möter jordbrukets grundpelare – ren, närproducerad och högklassig mat. På så sätt får inhemska produkter en självklar plats även i landets främsta restauranger, till glädje för både producenter och konsumenter.

Mer information om Årets Kock och Årets Servitör hittar du på tävlingarnas officiella webbplats.

Läs mer

Mer från SLC