Rådet för jordbruk och fiske fortsätter diskussionen om reformen av jordbrukspolitiken Den 16 juli ska rådet för jordbruk och fiske fortsätta dialogen om reformen av den gemensamma jordbrukspolitiken (CAP) 2021–2027 i Bryssel. Vid möt... Nyheter 13.07.2018
Delta i en webbdiskussion om finländsk mat och matproduktion ”Nu har alla finländare möjlighet att påverka de faktorer som bidrar till att vi kan äta inhemsk mat även i framtiden”, säger utredare Reijo Karhin... Nyheter 13.07.2018
Evira: Dags att kontrollera förekomsten av koloradoskalbaggar Den varma försommaren har varit gynnsam för koloradoskalbaggarnas utveckling, men luftströmmarna har i allmänhet inte varit gynnsamma för en invasi... Nyheter 12.07.2018
Minister Leppä: Finlands deltagande som partnerland vid Grüne Woche-mässan främjar vår livsmedelsexport Finland är partnerland vid den internationella mässan Grüne Woche i Berlin 2019. Genom att medverka i större utsträckning än vanligt eftersträvar m... Nyheter 11.07.2018
MMM: Livsmedelskedjans aktörer ska tillsammans hitta lösningar som förbättrar jordbrukets lönsamhet Aktörer i livsmedelskedjan var den 19 juni inbjudna till Villa Bjälbo av statsminister Juha Sipilä och jord- och skogsbruksminister Jari Leppä. Avs... Nyheter 03.07.2018
MM: Finland ordförande för skyddskommissionen för Östersjön - Målet en ambitiös och genomförbar aktionsplan för Östersjön I början av juli inleder Finland sitt ordförandeskap i Kommissionen för skydd av Östersjöns marina miljö (HELCOM). Den viktigaste uppgiften under F... Nyheter 02.07.2018
Mavi: Färre än 50 000 gårdar lämnade in ansökan om samlade jordbrukarstöd Cirka 49 700 gårdar lämnade in stödansökan i samband med jordbrukarnas huvudstödansökan som avslutades i medlet av juni. I år var det första gången... Nyheter 29.06.2018
Mavi: Namnskydd söks för Äkta basturökt skinka EU:s namnskydd söks för namnen ”Aito saunapalvikinkku” och ”Äkta basturökt skinka”. Den som ansöker om skyddad geografisk beteckning (SGB) är Sauna... Nyheter 29.06.2018
Luke: Vad åt vi i Finland 2017 Finländarna konsumerade i fjol i genomsnitt 160 kilo flytande mjölkprodukter, 81 kilo kött, 80 kilo spannmål, 65 kilo frukt och 64 kilo grönsaker. ... Nyheter 29.06.2018