Livsmedelsverket: Jordbrukets försörjningsberedskap tryggas genom tilläggsstöd Rysslands anfall mot Ukraina har orsakat betydande problem för jordbruks- och livsmedelsmarknaden. För att trygga försörjningsberedskapen betalas t... Nyheter 04.07.2022
1 juli SLC kritiskt mot framskjuten stödutbetalning Livsmedelsverket meddelade 29 juni att utbetalningen av de produktionskopplade djurstöden skjuts fram över årsskiftet på grund av de förändringar i... Pressmeddelanden 01.07.2022
JSM: Jord- och skogsbruksministeriets anvisning om säsongsarbete upphävs Anvisningen ”Säker inresa för säsongsarbetskraft inom primärproduktion – anvisning för arbetsgivare”, som jord- och skogsbruksministeriet gav den 1... Nyheter 01.07.2022
Recept med smak av Åland på SLC:s kongress 2022 SLC:s kongress 2022 satte Åland på tallriken och i glasen, bokstavligen. Årets Kock och Årets Servitör bjöd kongressens festsupédeltagare på unika ... Nyheter 29.06.2022
29 juni Nylund på SLC:s kongress: Den billiga matens tid är förbi! Den billiga matens tid är förbi – lantbrukarna måste få ut mera intäkter från marknaden. Det var Mats Nylunds budskap när han öppnad SLC:s förbunds... Pressmeddelanden 29.06.2022
JSM: Hästhållningsarbetsgrupp överlämnade sin rapport till minister Kurvinen – ”Nyckelorden är godtagbarhet, ansvarsfullhet, effekt och livskraft” Den arbetsgrupp som haft till uppgift att göra en utredning om ansvarsfull och livskraftig travsport och hästuppfödning i Finland är klar med sitt ... Nyheter 29.06.2022
SHM: Lagändringarna för den första fasen i totalreformen av avbytarservicelagstiftningen på remiss Remissyttranden om regeringens proposition med förslag till ändringar i lagarna om avbytarservice samlas nu in. Nyheter 28.06.2022
23 juni PRESSINBJUDAN: Närmare 250 finlandssvenska lantbrukare möts på Åland – SLC hå... Uppemot 250 svenskspråkiga jord- och skogsbrukare i Finland samlas på Åland den 29–30 juni då Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.... Pressmeddelanden 23.06.2022
Luke: Vad åt vi i Finland 2021? Finländarna konsumerade i fjol i genomsnitt 142 kg flytande mjölkprodukter, 79 kg kött, 84 kg spannmål, nästan 12 kg ägg samt 62 kg frukt och 63 kg... Nyheter 22.06.2022