Vad plockar du i din inhemska matkorg? Åtta av tio munnar kan mättas med inhemsk mat. Med en självförsörjningsgrad på drygt 80 procent har Finland det bra ställt jämfört med många andra ... Debatt & blogg 24.04.2020
Inhemsk mat viktigare än någonsin Coronaviruset (covid-19) har klassats som en pandemi av världshälsoorganisationen WHO. I Finland försöker vi på alla sätt begränsa smittspridningen... Debatt & blogg 13.03.2020
Mr Svinplanerare finslipar fri grisning Finländsk köttproduktion håller världsklass, både när det gäller köttets kvalitet, djurens välmående och klimatavtryck. Producenterna finslipar sin... Debatt & blogg 19.02.2020
Knorren är ett gott tecken I Finland får grisen behålla sin knorr. Det är ett tydligt tecken på att grisen mår bra, men det finns alltid något mer vi kan göra för att öka gri... Debatt & blogg 17.02.2020
Matglädje vid julbordet När jag tänker tillbaka på min barndoms jular minns jag särskilt doften av pappas inlagda sillar, mammas kålrotslåda och rosollen med den rosa visp... Debatt & blogg 15.12.2019
Förhållandena avgör skogsskötselmetoden Den nuvarande skogslagen är i kraft sedan början av år 2014. Orsaken till att den då ändrades var att miljöorganisationerna, skogsägarorganisatione... Debatt & blogg 13.12.2019
Skogsägaren är METSO-programmets hörnsten METSO-programmet har varit en succé. Målet är att på frivillig väg få skogsägare att skydda ekologiskt värdefulla områden i sina skogar. Tack vare ... Debatt & blogg 10.12.2019
Klimatsmarta köttätare - finns dom? Rött kött väcker känslor. Oron över klimatförändringen får oss att fundera på hur vi lever, och vad vi äter. Många pekar ut köttet som det stora pr... Debatt & blogg 12.11.2019
Skogscertifieringen bör vara internationellt jämförbar Skogscertifieringen tog sina första steg för ungefär ett kvartssekel sedan och är i dag en etablerad del av skogsbruket. Certifieringen behövs för ... Debatt & blogg 08.11.2019