Medlemsenkät om lantbrukets avbytarservice

Vad är din erfarenhet av lantbrukets avbytarservice? Är avbytarna kunniga, betjänar förvaltningen? Det frågar MTK och SLC av medlemmar i en enkät om avbytarservicens situation.

SLC - Mjolkkor losdrift foderbord bonde2 AH webb

Enkäten, som genomförs av MTK- och SLC-förbunden, skickades på torsdagen ut till SLC-medlemmar i ÖSP, SLC Nyland och SLC Åboland. Genom enkäten samlar producentorganisationerna på fastlandet in information om avbytarservicens situation för sitt påverkansarbete.

Enkäten kan besvaras anonymt, antingen på svenska eller finska, fram till den 5 februari. Organisationerna hoppas att mottagarna besvarar enkäten även om gränserna och förvaltningen för avbytarenheterna i det egna området har ändrats. Den praktiska servicen förändras dock inte snabbt, och producentorganisationerna vill därför ta reda på så mycket som möjligt om den nuvarande situationen med avbytarservicen.

Enkäten är endast avsedd för medlemmar i SLC och MTK som använder sig av avbytarservice. Enkäten har skickats till SLC-gårdar i ÖSP, SLC Nyland och SLC Åboland vars ansvarsperson hade en fungerande e-postadress i SLC:s medlemsregister per den 30 december 2022. Gårdar som inte har husdjur kan ignorera enkäten. Gårdar som inte har fått enkäten per e-post kan även besvara den via nedanstående länk genom att logga in eller be att få enkäten genom att skicka e-post till info@slc.fi.

Besvara enkäten här

Mer från SLC