Medlemsförmån: SKED lanserar webbaserad plattform på svenska

SLC - Sked Webpage Picture

Den digitala uthyrningstjänsten SKED, som SLC även har ett medlemsförmånssamarbete med, finns nu tillgänglig som webbaserad plattform på skedglobal.com. Plattformen finns även på svenska och fungerar på datorer, i mobiler och surfplattor. 

SKED är en ny marknadsplats för lantbrukare som gör det möjligt att hyra maskiner, verktyg, lagerutrymme och jord både av och till varandra. Genom att hyra, kan jordbrukare effektiverar sin verksamhet eftersom dyra resurser kan utnyttjas under en längre tid och dessutom ge den som hyr ut en helt ny inkomstkälla.

På skedglobal.com eller via appen kan man avgiftsfritt leta efter hyresobjekt samt lägga upp egna resurser. Vid en transaktion uppbär SKED en provision av den som hyr ut resursen. Provisionen är 9 procent för SLC-medlemmar och 10 procent för icke-medlemmar.

Genom plattformen kan lantbrukare bland annat hyra ut maskiner och lagerutrymmen som inte behövs, eller köpa och hyra insatser och tjänster. Meningen är också att erbjuda lantbrukarna ett alternativ till traditionellt ägande genom delningsekonomi. 

I juni 2019 inledde SKED och det ukrainska bolaget Agrouman ett strategiskt samarbete för att förmedla lång- och kortvariga praktikanter. SKED samarbetar även med Ramirent, vilket gör att man via tjänsten kan hyra över 170 Ramirent-maskiner till ett förmånligare pris än normalt.

Läs mer i Landsbygdens Folk 28.8.2019: Medlemsförmån: SKED släpper webbaserad plattform på svenska

Mer information om SKED hittar du här.

Mer från SLC