Närmatsdagen söker arrangörer!

Är du närmatsproducent, -vidareförädlare eller en annan yrkesperson inom närmat? Landsbygdsföretagare, producent av upplevelseturism eller föreningsaktiv på landsbygden? Vi erbjuder alla intresserade en möjlighet att delta i Närmatsdagen som arrangör. Vi hoppas att den riksomfattande Närmatsdagen ska bli hela Finlands högtid, som tillägnas den inhemska matproduktionen och landsbygden. Skriv upp 10.9.2022 i kalendern och bli arrangör!
SLC - Lahiruokapaiva22 some 10 500x333

Vi hoppas att vi får en så mångsidig grupp av olika företagare på landsbygden som möjligt och yrkespersoner inom närmat att delta i Närmatsdagen. Vare sig det handlar om en traditionell lantgård eller en sötsakstillverkare, en viltförening, en örtagård eller ett upplevelseturismföretag. På Närmatsdagen kan ni lyfta fram ert arbete och era produkter samt till och med överraska publiken med allt det fantastiska som finns precis runt hörnet.

När du anmäler dig som deltagare till evenemanget senast 12.8.2022 kan du avgiftsfritt beställa Närmatsdagens materialpaket, som hjälper er komma in i Närmatsdagens stämning och dekorera er evenemangsmiljö. Närmare uppgifter om att beställa materialpaketet finns i beställningsblanketten.

Gör så här:

1. Registrera dig som användare på webbplatsen Närmatsdagen.fi. Om du redan har ett användarnamn på webbplatsen från tidigare års evenemang kan du logga in direkt.

2. Efter att du registrerat dig ska du logga in på webbplatsen och fylla i anmälningsblanketten för din gård eller ditt evenemang.

3. Beställ materialpaketet för Närmatsdagen senast 12.8.2022 med blanketten som finns på fliken Min sida.

För dem som deltar i Närmatsdagen ordnas webbinarier på distans som stöd för att arrangera evenemanget. Du hittar inspelningar från tidigare webbinarier här. Anmälan till webbinarierna i juni är öppen – välkommen med!

7.6.2022 kl. 10–11 Närmatsdagen: Så här ordnar du ditt eget jippo! Ett svenskspråkigt webbinarium som stöd för att ordna ett eget evenemang. Anmäl dig senast 5.6.2022!
Läs mer och anmäl dig här!

15.6.2022 kl. 15–16 Lähiruokapäivä: Elintarviketurvallisuus ja tapahtumaviestintä!
Anmäl dig senast 13.6.2022!
Läs mer och anmäl dig här!

Mer information:

Heidi Kohtala, Landsbygdsnätverkstjänster, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi, 050 572 3368

Mer från SLC