Hellre bonde än jordbrukare

SLC - Web Hellre Bonde An Jordbrukare 8

Genom ett nytt magasin som går under namnet Hellre bonde än jordbrukare presenteras finländska producenter och odlare bakom maten. Magasinet innehåller en samling av reportage där 14 producenter i Svenskfinland berättar om arbetet som jordbrukare, bonde och odlare, och om stoltheten över sitt arbete.

Magasinet, som har en konstnärlig prägel, har sitt ursprung i fotografen Kasper Dalkarls skildring av jordbrukare genom bildreportage i hans examensarbete under samma namn. Nu har magasinet kompletterats med nya bild- och textreportage och getts ut i form av ett magasin av Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC. 

SLC vill genom magasinet lyfta fram matproducenter inom olika produktionsinriktningar och i olika delar av Svenskfinland. Under 2019 kommer SLC som en del av sitt konsumentarbete att lyfta fram en producent varje månad bl.a. via organisationens sociala medier. 

På magasinets webbplats http://bonde.slc.fi presenteras de 14 medverkande matproducenterna via bilder och korta intervjuer, som är ämnade att locka till vidare läsning och beskådning.

Magasinet på 92 sidor, som innehåller producenternas berättelser i sin helhet, finns även till salu i SLC:s webbshop slc.fi/shop.

Pressmeddelande 7.12.2018: Nytt magasin står upp för Finlands bönder

Har du frågor så svarar vi gärna, vänligen kontakta:

Mer från SLC