Grüne Woche 2020

SLC - Igw 2019 Finnland 278

Aus der Wildnis

Finland är även i år med på världens största konsumentmässa inom matsektorn, Grüne Woche, som ordnas den 17–26.1.2020 i Berlin. Även i år är avdelningens tema Aus der Wildnis - från den vilda naturen. 

Den rena arktiska maten från vår rena natur och Finland, som ett turistland med avslappnande upplevelser och vacker natur, presenteras på den finländska mässavdelningen i hall 8.2 i Messe Berlin. I samma hall presenterar sig även Sverige, Danmark och Norge samt Estland och Litauen. 

Finlands mässavdelning är drygt 300 m2 och cirka 30 utställare medverkar. Förutom landskapsavdelningarna Norra Finland, Saimen och Kajanaland presenterar sig även matsektorns aktörer såsom Aten Marjat, Gold & Green, Kivikylän Kotipalvaamo, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Lapin Gourmet Kokit, Mustan Virran Panimo, Party Bugs, Poikain Parhaat, Polar Spring, Real Snacks, Saimaan Marja, Savuhovi, Vaalan Juustola ja Vuokatin Viini. 

Finland som resland presenteras av Visit Finlandin och förutom medverkande landskap även av Lomalaidun, Finnlines och några företag som satsar på landsbygdsturism kring mat.

Den finländska mässaavdelningens restaurang dras av kocken Teemu Kaijanen (Vaiha ravintola) och baren drivs som ett samarbete mellan Lammin Sahti och Team Blue. Lammin Sahti sköter ölserveringen enligt konceptet Pienet panimot, Suuret oluet och Team Blue ombesörjer serveringen av starkare finländska drycker. Restaurangen fokuserar på att lyfta fram lokala råvaror och på menyn finns både fisk, svampar och bär.

Mässan samlar årligen 400 000 besökare, 90 000 branschfolk från matsektorn, över 4 000 representanter för massmedia samt politiska beslutsfattare. Mässan erbjuder med andra ord kontakter såväl i Tyskland som internationellt.

Grüne Woche-mässan är öppen den 17–26 januari 2020 kl. 10–18.00 och fredag 24 januari 2020 kl. 10–20.00.

Finlands mässavdelning finns i hall 8.2.

ausderwildnis.fi

Tilläggsinformation

Mer från SLC