Matens klimatpåverkan och näringsinnehåll

SLC - CO2 naringsdensitetsindex parm

Matproduktion påverkar alltid klimatet, men hur ser matens klimatpåverkan ut när man beaktar råvarornas näringsinnehåll? Under webbinariet Matens klimatpåverkan i förhållande till näringsinnehåll den 17 november 2020 kl. 9.00 - 11.30 presenteras Envitecpolis Oy:s utrednings resultat om matens klimatpåverkan i förhållande till näring. Utredningen har beställs av producentorganisationerna MTK och SLC. Webbinariet hålls på finska.

Det livesända webbinariet kan ses på https://www.webcasting.fi/mtk/xWh5y5I1/

Resultaten av utredningen förändrar inte det att växtbaserade produkter har en mindre klimatpåverkan än köttprodukter. Däremot utjämnas skillnaderna när livsmedels kolutsläpp sätts i förhållande till deras näringsinnehåll.

Material och mera information:

Tilläggsinformation ger:

Senja Arffman, ledande expert, Envitecpolis, tfn 050 353 1818 (på finska)

Mia Wikström, kommunikationschef, SLC, tfn 050 355 3213

Klaus Hartikainen, kommunikationsdirektör, MTK, tfn 040 169 2060

Mer från SLC